X

O delegație nord-coreeană a ajunsîn Vietnam, înainte de al doilea summit Trump – Kim

O delegaţie a Coreei de Nord s-a deplasat vineri în Vietnam, unde urmează să aibă loc la sfârşitul lunii a doua întrevedere dintre preşedintele american Donald Trump şi liderul nord-coreean Kim Jong Un, informează agenţia de presă sud-coreeană Yonhap, preluată de AFP, potrivit Agerpres.

“Un grup de 12 nord-coreeni, printre care Kim Chang Son”, de facto şeful de cabinet al liderului nord-coreean, a făcut escală la Beijing şi numele lor figurează pe lista de ambarcare la bordul unui avion cu destinaţia Hanoi”, a anunţat agenţia sud-coreeană.

Citește și : Armata SUA ar putea retrage 1.000 de soldaţi din Afganistan într-un efort de eficientizare elaborate de noul comandant

Kim Chang Son a participat la pregătirile pentru prima întrevedere dintre Kim Jong Un şi preşedintele american, care a avut loc în iunie 2018 la Singapore.

Această delegaţie – identitatea celorlalţi 11 membri nefiind cunoscută – are programate discuţii cu responsabili americani cu privire la organizarea în plan logistic a summitului Kim-Trump în capitala vietnameză, a mai adăugat Yonhap, fără a face alte precizări.

Donald Trump a anunţat la începutul lui februarie, pe contul său de Twitter, că Hanoiul va găzdui în perioada 27-28 februarie această a doua întrevedere a sa cu Kim Jong Un. Însă Phenianul nu a confirmat nici acum în mod oficial această întâlnire.

Şeful diplomaţiei vietnameze, Phan Binh Minh, a efectuat săptămâna aceasta o vizită în Coreea de Nord, unde a sosit miercuri. Purtătoarea de cuvânt al Ministerului vietnamez al Afacerilor Externe, Le Thi Thu Hang, a declarat în acest sens, săptămâna trecută, că ţara sa “este dispusă să contribuie (…) la reuşita summitului SUA-Coreea de Nord”.

Citește și : Putin pune degetul pe rană: ‘Nu există nicio țară total independentă în lume!’

În timpul întrevederii lor de anul trecut, de la Singapore, Kim şi Trump au semnat o declaraţie vagă în favoarea “denuclearizării în Peninsula Coreeană”, însă fără a evoca date precise. Niciun progres nu a fost realizat de atunci, cele două părţi având divergenţe în ceea ce priveşte sensul exact al acestui angajament.

Tags: avionBeijingDonald TrumpHanoiKim Chang SonKim Jong UnVietnam
Categorii: Știrile zilei