O delegaţie oficială israeliană îşi anulează participarea la o conferinţă în Bahrein, invocând motive de securitate

Publicat:

O delegaţie israeliană de oameni de afaceri şi oficiali guvernamentali care urma să participe la o conferinţă economică în Bahrein şi-a anulat deplasarea, din motive de securitate, au comunicat duminică organizatorii, transmite Reuters, porivit Agerpres.

Delegaţia, condusă de ministrul israelian al economiei, Eli Cohen, era aşteptată să ia parte la un congres organizat de Reţeaua Globală de Antreprenoriat, din data de 15 aprilie.


Citește și : Sudan: Noul şef al consiliului militar și-a format ‘echipa’

‘Deşi noi am comunicat delegaţiei israeliene că va fi binevenită, ei au decis în această dimineaţă să nu facă deplasarea din cauza unor îngrijorări legate de securitate şi a dorinţei de a nu provoca perturbări pentru celelalte state participante’, a indicat preşedintele organizaţiei, Jonathan Ortm.

Anularea deplasării survine după ce parlamentul din Bahrein a emis un comunicat în care respingea această vizită, precum şi în urma unor proteste de stradă la Manama.

Potrivit agenţiei dpa, un tribunal din Bahrein a respins totuşi duminică o cerere de interzicere de intrare în ţară a delegaţiei oficiale israeliene.

Tribunalul a respins cererea prin care un grup de avocaţi cerea ca Ministerului de Interne să i se interzică să acorde vize de intrare membrilor delegaţiei.

Bahreinul nu are relaţii diplomatice cu Israelul, dar în ultimul an ţări din Golf au dat semne de relaxare a poziţiei faţă de acesta.

Citește și : Trei morţi şi trei răniţi într-o coliziune pe un aeroport din Nepal, în apropierea Muntelui Everest

În 2018, o delegaţie israeliană a participat la o reuniune UNESCO în Bahrein.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a întreprins o vizită în Oman în noiembrie, prima din 1996 a unui lider israelian într-o ţară din Golf.

Israelul întreţine relaţii diplomatice cu doar două state din regiune, Egipt şi Iordania.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.