O deputată de culoare din Franța a fost portretizată ca o sclavă într-o revistă a dreptei radicale

Publicat:

Clasa politică franceză a condamnat sâmbătă unanim o revistă ultra-conservatoare care a prezentat-o pe o deputată de culoare a stângii radicale drept sclavă, denunţând un articol “inacceptabil” şi o “apologie a rasismului”, relatează AFP, potrivit agerpres.

Prim-ministrul Jean Castex a condamnat şi el pe Twitter “un material revoltător” şi a asigurat-o pe deputata Daniele Obono de susţinerea guvernului.


Citește și : Franţa a raportat 7.379 de cazuri de coronavirus în ultimele 24 de ore

Într-un articol de şapte pagini publicat în această săptămână de Valeurs actuelles (Valori actuale) se menţionează că deputata de Paris “experimentează ororile sclaviei în secolul al XVIII-lea”. În desene, deputata de culoare apare cu un colier de fier la gât într-un “roman de vară”.

“Rasismul este un rău nociv. Este un delict”, a postat ministrul delegat Nadia Hai pe Twitter. “Eşti liber să scrii un roman pestilenţial în limitele stabilite de lege. Eşti de asemenea liber să o deteşti. Eu o detest, dar sunt alături” de ea, a scris la rândul său ministrul justiţiei, Eric Dupond-Moretti.

Acuzând cu vehemenţă “un cortegiu de ură, cu care s-au confruntat deja responsabili politici de culoare sau de origine maghrebiană în ultimii ani”, asociaţia SOS Rasismul a precizat într-un comunicat că studiază “procedurile judiciare la care se poate recurge”.

Încă de vineri, Daniele Obono a acuzat pe Twitter un “rahat rasist”. “Extrema dreaptă, odioasă, proastă şi crudă. Pe scurt, egală cu ea însăşi”, a adăugat ea. Jean-Luc Mélenchon, liderul LFI, partidul din care face parte Obono, a acuzat o “hărţuire urât mirositoare” a deputatei.

Dar, a răspuns revista de opinie tot pe Twitter, “este vorba despre o ficţiune care pune în scenă ororile sclaviei organizate de africani în secolul al XVIII-lea”, “adevăr teribil pe care susţinătorii indigenilor nu vor să-l vadă”.

Citește și : Bilanțul epidemiei de COVID-19 în Italia

Un responsabil al partidului de extremă dreapta Rassemblement national, Wallerand de Saint-Just, a condamnat pe Twitter materialul, despre care a spus că este “de un prost gust absolut”. “Lupta politică nu justifică acest tip de reprezentare umilitoare şi vătămătoare a unei alese a Republicii”, a postat el.

Preşedintele Adunării Naţionale Richard Ferrand (LREM) a criticat o “reprezentare revoltătoare a unei parlamentare”, în timp ce Partidul comunist a denunţat un material “deosebit de scandalos”.

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor Oficialii din Premier League vor să introducă interviuri cu jucătorii...

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.