O diplomată a ambasadei SUA, convocată la MAE rus după ce jurnalişti americani au realizat reportaje în provincia Kursk

Publicat:

O diplomată a ambasadei SUA, convocată la MAE rus după ce jurnalişti americani au realizat reportaje în provincia Kursk

Rusia a anunţat marţi convocarea unei diplomate a ambasadei SUA la Moscova, Stephanie Holmes, care deţine funcţia de însărcinat cu afaceri şi conduce misiunea diplomatică americană în lipsa ambasadorului, pentru a-i transmite un protest după ce mai mulţi jurnalişti ai unor mass-media americane au intrat în teritoriile ocupate de Ucraina în provincia rusă Kursk şi au transmis de acolo reportaje, relatează AFP.

“Au fost exprimate proteste puternice împotriva acţiunilor provocatoare ale reporterilor americani care au intrat ilegal în regiunea Kursk pentru a acoperi în mod propagandistic crimele regimului de la Kiev”, a anunţat Ministerul rus de Externe pe Telegram, potrivit stiripesurse.


Citește și: Kievul anunţă că vrea să oblige Moscova, prin ofensiva în Rusia, la negocieri ‘echitabile’

Acesta mai menţionează că a protestat şi împotriva “participării PMC (companiilor militare private n. red.) americane” în ofensiva ucraineană din Kursk, MAE rus susţinând astfel că mercenari americani iau parte la această operaţiune. Acţiunile acestora, continuă ministerul rus, “dovedesc clar implicarea Statelor Unite ca participant direct în conflict”.

După mai multe luni în care a pierdut teren în faţa trupelor ruse pe frontul principal din estul Ucrainei, armata ucraineană a pătruns pe 6 august în regiunea rusă de graniţă Kursk, unde armata rusă era slab desfăşurată. Până luni, după cum a susţinut preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, trupele ucrainene ocupaseră în Kursk un teritoriu de 1.250 de kilometri pătraţi şi 92 de aşezări.

Citește și: 278 de secții de votare vor fi deschise în străinătate

Jurnalişti ai mai multor mass-media americane, printre care CNN, Washington Post şi New York Times, au transmis în ultimele zile reportaje din zone ale provinciei ruse trecute sub control ucrainean.

Şi doi jurnalişti ai postul italian RAI au transmis din provincia Kursk, astfel că MAE rus a convocat-o vineri pe ambasadoarea Italiei, care în replică a apărat munca “independentă” a jurnaliştilor de pe teren.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Casa folosită la filmarea peliculei horror cult ‘Poltergeist’, scoasă la vânzare

Casa folosită la filmarea peliculei horror cult 'Poltergeist', scoasă la vânzare Casa folosită la filmarea peliculei horror cult "Poltergeist" este scoasă la vânzare pentru modica...

Ed Sheeran a devenit acţionar minoritar la clubul din Premier League Ipswich Town

Ed Sheeran a devenit acţionar minoritar la clubul din Premier League Ipswich Town Clubul Ipswich Town, promovat în Premier League la finalul sezonului trecut, a...

Lady Gaga şi Bruno Mars au lansat împreună o baladă pop şi soul intitulată ‘Die with a smile’

Lady Gaga şi Bruno Mars au lansat împreună o baladă pop şi soul intitulată 'Die with a smile' Lady Gaga şi Bruno Mars au făcut...

CNAM a efectuat transferul pentru salariile pe luna iulie ale medicilor rezidenți

CNAM a efectuat transferul pentru salariile pe luna iulie ale medicilor rezidenți Peste 17 milioane de lei au fost transferați de Compania Națională de Asigurări...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.