X

O dronă americană pierdută în apropiere de Tripoli ar fi fost doborâtă de forţele aeriene ruse

Armata SUA consideră că o dronă americană neînarmată care a fost pierdută în apropierea capitalei Libiei, luna trecută, a fost doborâtă de forţele aeriene ruse și solicită restituirea epavei aeronavei, transmite Comandamentul SUA din Africa, potrivit Reuters, scrie mediafax.

Generalul armatei americane, Stephen Townsend, care conduce comandamentul din Africa, a declarat că după părerea sa operatorii forţelor aeriene la acea vreme „nu știau că era o aeronavă americană dirijată de la distanță atunci când au tras asupra ei”.

Citește și : Presupusul autor al atacului armat la baza militară din Florida era din Arabia Saudită

„Dar ei știu cu siguranță cui aparține acum și refuză să-o returneze. Ei spun că nu știu unde se află, dar eu nu cred acest lucru”, a declarat Townsend pentru Reuters, fără să ofere detalii.

O astfel de faptă ar sublinia rolul din ce în ce mai mare al Moscovei în națiunea bogată în energie, unde se presupune că mercenarii ruși intervin în numele comandantului Khalifa Haftar din estul Libiei în războiul civil din Libia.

Haftar a căutat să preia controlul capitalei Tripoli, deținută acum de Guvernul Acordului național (GNA) din Libia, recunoscut la nivel internaţional.

Citește și : Amendă de 3,6 milioane de euro pentru Facebook în Ungaria

Tags: africadronaKhalifa HaftarStephen TownsendSUATownsendtripoli
Categorii: Știrile zilei