X

O dronă încărcată cu bombe a fost doborâtă în sudul Siriei (autorități)

O dronă a fost doborâtă sâmbătă în spaţiul aerian al Siriei deasupra provinciei Quneitra (sud), a informat agenţia oficială de presă Sana, fără să precizeze originea dronei, relatează AFP, potrivit agerpres.

“Echipele specializate au demontat o dronă încărcată cu bombe cu submuniţie care a fost doborâtă deasupra Muntelui Hermon, în nordul provinciei Quneitra”, a transmis Sana.

Citește și : Islanda, amendată pentru afişarea de eşarfe în culorile palestiniene la Eurovision 2019

Muntele Hermon este un masiv la graniţele Libanului şi Siriei care se prelungeşte la sud în partea ocupată şi anexată de Israel a Înălţimilor Golan.

Joi, o altă dronă a fost doborâtă de apărarea antiaeriană siriană în oraşul Aqraba, la sud de capitala Damasc, potrivit agenţiei oficiale, din nou fără să precizeze originea dronei.

Sana s-a limitat să sublinieze că apărarea antiaeriană a ripostat “în ultimii ani la agresiunile americane şi israeliene (…) în mai multe regiuni ale Siriei”.

Purtătorul de cuvânt în arabă al armatei israeliene, Avichay Adraee, a scris pe Twitter că drona care a fost doborâtă sâmbătă nu venea din ţara sa, ci era probabil iraniană.

“Sigur este că nu a fost o dronă a armatei israeliene”, a menţionat el.

“Avem dovada că face ce vrea Qasem Soleimani în Siria şi bineînţeles nu îi spune regimului condus de Bashar Al-Assad”, a adăugat purtătorul de cuvânt, referindu-se la generalul care conduce Forţele Al-Quds, o unitatea de elită a Gardienilor Revoluţiei iraniene.

Citește și : Orban: În Ungaria a fost construit statul democrat-creştin

Iranul şi mişcarea libaneză Hezbollah, inamici declaraţi ai Israelului, sunt angajaţi militar în Siria alături de regimul Bashar Al-Assad.

Sâmbătă, Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului, care a confirmat prăbuşirea dronei, nu a fost în măsură să precizeze dacă aceasta a fost doborâtă de “Hezbollahul libanez, prezent în regiunea respectivă, sau de forţele regimului” de la Damasc.

Tags: dronaGolanisraelMuntele HermonQuneitra
Categorii: Sinteze