O dronă ucraineană a fost doborâtă în regiunea Moscova

Publicat:

O dronă ucraineană a fost doborâtă în regiunea Moscova

Rusia a anunţat că a distrus joi o dronă ucraineană, care nu a făcut nicio victimă, în regiunea Moscova, transmit AFP şi Reuters.

Joi dimineaţă o dronă ”a fost distrusă de apărarea aeriană deasupra teritoriului districtului Voskresenski, în regiunea Moscova”, a declarat Ministerul Apărării rus, care a acuzat Kievul pentru acest atac.


Citeşte şi: Diurna militarilor pe contract ai Armatei Naționale detașați în contingentul Zonei de Securitate, dublată

Potrivit primarului Moscovei, Serghei Sobianin, drona ”zbura în direcţia Moscovei”. ”Nu există nicio victimă şi nici pagube materiale, potrivit informaţiilor preliminare”, a adăugat edilul.

Aeroportul internaţional Vnukovo a fost închis joi dimineaţă, a indicat agenţia de presă rusă TASS, citând biroul de presă al aeroportului. Potrivit cotidianului Kommersant, citat de Reuters, peste 40 de zboruri au fost amânate joi dimineaţă pe aeroporturile Vnukovo şi Domodedovo.

În ultimele săptămâni aeroporturile ce deservesc regiunea Moscova şi-au suspendat de mai multe ori zborurile după ce autorităţile ruse au anunţat că zona este vizată de atacuri ucrainene cu drone.

O dronă ucraineană a fost doborâtă în regiunea Moscova

Atacurile cu drone contra teritoriului rus şi peninsulei Crimeea, anexată de Rusia în 2014, au devenit aproape cotidiene în ultima perioadă, ţinta predilectă fiind capitala rusă pe fondul contraofensivei lansate de armata ucraineană la începutul lunii iunie.

Lucru rar în nord-vestul Rusiei, un atac cu drone a distrus miercuri mai multe avioane militare pe aeroportul din Pskov. Armata rusă a anunţat că a neutralizat numeroase drone deasupra regiunilor occidentale Briansk, Orel, Kaluga şi Riazan, precum şi în Crimeea. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

The Telegraph: Corupția, un obstacol ce stă în calea aderării Ucrainei la NATO

The Telegraph: Corupția, un obstacol ce stă în calea aderării Ucrainei la NATO În timp ce războiul continuă, Ucraina pare tot mai departe de a...

NATO se pregătește să staționeze temporar o brigadă în România

NATO se pregătește să staționeze temporar o brigadă în România Înainte de summitul Alianței Nord Atlantice (NATO) de la Washington (9 - 11 iulie), Înaltul...

Ambasadorul Rusiei în Statele Unite spune că misiunea sa se apropie de sfârşit

Ambasadorul Rusiei în Statele Unite spune că misiunea sa se apropie de sfârşit Anatoli Antonov, ambasadorul Rusiei în Statele Unite, a declarat că misiunea sa...

SUA confirmă al cincilea caz uman de gripă aviară

SUA confirmă al cincilea caz uman de gripă aviară Un angajat al unei ferme de lapte din Colorado a devenit a cincea persoană din Statele...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.