X

O echipă a ONU va rămâne în Venezuela pentru a monitoriza situația din țară (Bachelet)

Liderul opoziției din Venezuela, Juan Guaido, a declarat că Înaltul Comisar ONU pentru Drepturile Omului, Michelle Bachelet, l-a informat că doi delegați ai agenției pe care o conduce vor rămâne în această țară pentru a monitoriza situația provocată de criza politică și economică, informează Reuters, potrivit mediafax.

Bachelet, care a ajuns miercuri la Caracas, pentru o vizită de trei zile, nu a mai susținut conferința de presă programată după vizită și nici nu a discutat cu președintele Nicolas Maduro, așa cum era programat, ci doar cu mai mulți reprezentanți ai acestuia.

Citește și : Trump, acuzat de viol de către o editorialistă a revistei Elle

Ea a avut, însă, o întrevedere cu Juan Guaido, care a anunțat că o echipă a ONU va rămâne în Venezuela pentru a ancheta lipsurile masive de alimente și medicamente, dar și informațiile potrivit cărora regimul lui Nicolas Maduro a încălcat drepturile omului în timpul protestelor organizate de opoziție.

Michelle Bachelet, care pregătește un raport cu privire la situația din Venezuela, a criticat în trecut reacția Guvernului de la Caracas față de această criză și a făcut apel la autorități să respecte „dreptul fundamental de întrunire și asociere pașnică și libertatea de exprimare”.

Bachelet a criticat, însă, și sancțiunile impuse de președintele Statelor Unite, Donald Trump, asupra sectorului petrolier din Venezuela. Ea a declarat că aceste sancțiuni au repercusiuni asupra populației, în condițiile în care 96% din bugetul acestei țări se bazează pe industria petrolieră.

Citește și : Comisia Europeană va bloca accesul burselor elveţiene la piaţa din UE

Tags: caracasJuan GuaidoMichelle BacheletNicolas MaduroopozitieVenezuela
Categorii: Știrile zilei