X

O echipă de jurnalişti a fost atacată în Liban, șoferul a făcut infarct şi a murit

O echipă de jurnalişti a fost atacată în Liban, șoferul a făcut infarct şi a murit

O echipă de jurnalişti italieni de la TG3 a fost atacată în Liban, lângă Sidon. Speriat, şoferul libanez a făcut un atac de cord și a murit.

Tg3 relatează povestea corespondentei Lucia Goracci care afirmă că mai întâi s-a apropiat de ea şi colegii ei un bărbat înarmat, iar apoi un grup de oameni care au început să-i amenințe pe jurnaliști, scrie LA REPUBBLICA, potrivit stiripesurse.ro.

În acel moment șoferul a făcut infarct și a murit în ciuda masajului cardiac.

Vezi şi: VIDEO – IDF a distrus un tunel al Hezbollah care ajungea în Israel – Stiripesurse.md

O echipă de jurnalişti a fost atacată în Liban, șoferul a făcut infarct şi a murit

Corespondentul Tg3 Goracci: „Ne-au atacat și nu ne-a ajutat nimeni”

„Ne aflam într-un sat la nord de Sidon, în locul în care cu două nopţi în urmă avusese loc un bombardamen”, spune jurnalista Lucia Goracci în reportajul transmis de Tg3, descriind atacul suferit de echipajul ei, în timpul căruia șoferul a avut un atac de cord şi a decedat. Corespondentul subliniază faptul că prezența jurnaliştilor italieni în zonă fusese raportată și echipa îşi continua călătoria „fără probleme, oamenii vorbeau cu noi”. La un moment dat „a apărut un bărbat care l-a atacat pe operatorul Marco Nicois, încercând să-i smulgă camera”, explică Goracci. „L-am protejat pe Marco, ne-am îndepărtat repede, au sosit alții și au încercat să ne împingă, să împingă mașina. Am plecat repede cu mașina, însă acest om ne urmărea și când șoferul s-a oprit la o staţie de benzină, a venit peste noi, a smuls cheile din contact şi a încercat să distrugă camera de luat vederi, în timp ce nimeni nu venea să ne ajute”.

Șoferul, care încerca să explice și să-i convingă pe atacatori, „a murit, a căzut la pământ – își amintește Goracci – Ne-am grăbit să ajungem la spital unde ne-au spus că în ciuda încercărilor îndelungate de a-l resuscita, a murit. Nu avem cuvinte să descriem bunătatea şi profunzimea lui omenească”, spune corespondentul RAI.

Tags: italiajurnaliştiLibanLucia GoracciSidonTG3
Externe