O echipă din Arabia Saudită a ajuns în Turcia pentru a ancheta dispariţia lui Jamal Khashoggi

Publicat:

O delegaţie din Arabia Saudită a sosit vineri în Turcia pentru ancheta referitoare la dispariţia jurnalistului saudit disident Jamal Khashoggi, transmit dpa şi Reuters, potrivit agerpres.

Joi, purtătorul de cuvânt al preşedinţiei turce, Ibrahim Kalin, a declarat că Ankara a acceptat o propunere a saudiţilor de înfiinţare a unui grup comun de lucru pentru investigarea cazului Khashoggi.


Citeşte şi: Turcia are dovezile! Jamal Khashoggi a fost torturat şi ucis în consulatul saudit din Istanbul

Echipa saudită a ajuns la Ankara şi urmează să se întâlnească cu responsabili turci la sfârşitul acestei săptămâni, a transmis agenţia Anadolu, fără alte detalii.

Jurnalistul saudit Jamal Khashoggi, un critic al puterii de la Riad, nu a mai dat niciun semn de viaţă de când a intrat în consulatul ţării sale la Istanbul, pe 2 octombrie, pentru demersuri administrative în vederea căsătoriei sale viitoare cu o cetăţeană turcă.

Autorităţile turce afirmă că Jamal Khashoggi nu a mai părăsit clădirea, dar Riadul susţine contrariul.

Citeşte şi: Un avion de pasageri indian a lovit la decolare zidul unui aeroport – FOTO/VIDEO

Potrivit cotidianului Washington Post, autorităţile turce le-au declarat unor funcţionari americani că deţin înregistrări audio şi video ce dovedesc uciderea jurnalistului Jamal Khashoggi în consulatul Arabiei Saudite din Istanbul.

Joi, într-un interviu pentru Fox News, preşedintele american Donald Trump a calificat dispariţia jurnalistului drept ‘un precedent teribil’ şi a precizat că investigatori americani acordă asistenţă Turciei în această anchetă.

Citeşte şi: Regatul Unit legalizează canabisul medicinal

Surse diplomatice turce, citate de Anadolu, au dezminţit ulterior informaţia că SUA au numit un investigator.

Trump le-a declarat mai târziu reporterilor că nu este favorabil suspendării vânzării de arme către Arabia Saudită ca răspuns la presupusa ucidere a jurnalistului, menţionând însă că ‘un astfel de lucru nu ar trebui să se întâmple’. În interviul pentru Fox News, preşedintele a subliniat că relaţiile americano-saudite rămân ‘excelente’. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.