X

O englezoaică a murit în Cipru după ce s-a vaccinat cu AstraZeneca

O anchetă a fost deschisă în Cipru după moartea unei femei, cetăţean britanic, în vârstă de 39 de ani, care a suferit un “episod trombotic sever” după ce a primit o primă doză de vaccin anti-COVID-19 de la AstraZeneca, a raportat luni agenţia cipriotă CNA, relatează AFP, potrivit agerpres.

Victima, a cărei identitate nu a fost dezvăluită, fusese internată într-o unitate de terapie intensivă la spitalul general din Nicosia, după ce a suferit simptome legate de formarea unui cheag de sânge, la câteva zile după prima doză cu vaccinul Vaxzevria, produs de laboratorul suedezo-britanic AstraZeneca, pe 6 mai, la Paphos (vest).

Citește și: Tragedie în Italia: O cabină de teleferic S-A PRĂBUŞIT (VIDEO)! 14 oameni au murit!

Autorităţile cipriote au deschis o anchetă pentru a stabili dacă “incidentul trombotic grav” în urma căruia femeia a murit a avut legătură cu vaccinarea. Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) va efectua, de asemenea, propria investigaţie, a declarat Charalambos Charilaou, purtătorul de cuvânt al organizaţiei cipriote a serviciilor de sănătate.

În total, autorităţile cipriote investighează în prezent patru cazuri de cheaguri de sânge, trei la pacienţi cărora li s-a administrat o primă doză de vaccin AstraZeneca şi unul căruia i s-a administrat Pfizer.

Citește și: Pasagerii avionului deturnat în Belarus povestesc ARESTAREA lui Roman Protasevici

AstraZeneca se află în centrul campaniei de vaccinare în Cipru, o ţară membră a Uniunii Europene care nu a impus până acum nicio restricţie asupra utilizării sale. Cu toate acestea, multe persoane încearcă să primească un alt vaccin atunci când îşi fac programări online.

Aproape 49% din populaţia Ciprului a primit deja o primă doză de vaccin şi 21% este complet vaccinată, în timp ce insula mediteraneană cu mai puţin de un milion de locuitori a înregistrat oficial 71.911 infectări şi 354 de decese legate de COVID-19 din martie 2020.

Tags: Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA)AstraZenecaCiprucovid-19marea britanieNicosiavaccinVaxzevria
Categorii: Diaspora