X

O epidemie de holeră a izbucnit în Avdiivka ocupată de ruși, orașul a fost închis. ‘Există o duhoare puternică de la cadavre’ – Barabaș

O epidemie de holeră a izbucnit în Avdiivka ocupată de ruși, orașul a fost închis. ‘Există o duhoare puternică de la cadavre’ – Barabaș

O epidemie de holeră a izbucnit în Avdeevka ocupată de ruși, regiunea Donețk, a declarat șeful administrației militare a orașului Avdeevka, Vitali Barabaș.

Ocupanții ruși au capturat Avdiivka în februarie 2024. Potrivit lui Barabash, în primele luni după aceasta, rușii au încercat să lanseze utilități publice, oamenii au greblat drumurile de călătorie și au fost plătiți cu 5 mii de ruble.

„Acest lucru nu s-a întâmplat de două săptămâni, deoarece – avem informații din mai multe surse – există o epidemie de holeră în oraș, acum este închisă intrarea din Donețk”, notează Barabash. Potrivit acestuia, reprezentanții autorităților de ocupație rusă aduc alimente în costume speciale și măști de gaze, părăsesc ajutorul umanitar și pleacă rapid.

„Sunt o mulțime de câini vagabonzi care se năpustesc asupra oamenilor. Se spune că există o duhoare puternică de la cadavrele morților, s-ar putea spune, acolo are loc o catastrofă epidemiologică”, a spus Barabaș. Potrivit acestuia, în momentul în care forțele de apărare s-au retras din Avdievka, aproximativ 700 de oameni au rămas în oraș.

,,Și acum, conform datelor noastre, deși informațiile de acolo vin foarte țintite, într-un volum mic, 400-450 de oameni rămân în oraș Mulți dintre cei care așteptau sosirea forțelor de ocupație sunt deja dezamăgiți” a spus șeful GVA.

Tags: holeraorașul a fost închisucraina
Categorii: Război in UcrainaȘtirile zilei