X

O escapadă a lui Boris Johnson pe o insulă din Caraibe stârneşte controverse

Deputaţii britanici din opoziţie i-au cerut joi premierului conservator Boris Johnson să explice cine i-a plătit vacanţa de Anul Nou petrecută la o vilă de lux pe o insulă privată din Caraibe, punând sub semnul întrebării acurateţea informaţiilor furnizate în declaraţia sa de interese în legătură cu această escapadă, relatează dpa, scrie agerpres.

Boris Johnson a informat parlamentul că antreprenorul David Ross a fost cel care a asigurat “cazarea pentru o vacanţă privată” pentru el şi partenera sa (Carrie Symonds), “în valoare de 15.000 de lire”, pe insula Mustique din arhipelagul Sf. Vicenţiu şi Grenadine.

Citește și : Aproximativ jumătate de milion de români au aplicat pentru statutul de rezident în Regatul Unit

John Trickett, membru al guvernului “din umbră” al laburiştilor, l-a îndemnat însă pe premier să “clarifice cine a plătit pentru excursia sa de lux”, după ce media au relatat că Ross nu a finanţat direct respectiva escapadă.

Un purtător de cuvânt al antreprenorului a explicat joi că “dl Ross a facilitat cazarea dlui Johnson pe insula Mustique, evaluată la 15.000 de lire”, şi “de aceea este vorba de o prestaţie în natură a dlui Ross către dl Johnson, iar declaraţia dată de dl Johnson către Camera Comunelor este corectă”.

Deputata ecologistă Caroline Lucas a remarcat în schimb pe Twitter că “într-un fel sau altul informaţia privind interdicţia ce le-ar fi fost impusă consilierilor ministeriali de a accepta orice fel de favoruri nu a ajuns la urechile premierului”.

Insula Mustique a găzduit începând din anii 1960 numeroase celebrităţi britanice, între care Mick Jagger, David Bowie sau prinţesa Margareta, sora reginei Elisabeta a II-a. Insula, care a fost proprietatea aristocratului Colin Tennant, prieten apropiat al prinţesei Margareta, este deţinută în prezent de Mustique Company.

Citește și : Franţa ignoră avertismentele americane şi ‘bate palma’ cu Huawei

Tags: Anul NouBoris JohnsonCamera ComunelorcaraibeJohn TrickettMustique
Categorii: Diaspora