O eurodeputată cere recurgerea la Fondul de solidaritate al UE pentru ajutarea Balcanilor de vest

Publicat:

Eurodeputata croată Zeljana Zovko (foto) a cerut Comisiei Europene să recurgă la Fondul de solidaritate al Uniunii Europene pentru a oferi asistenţă statelor din Balcanii de vest în lupta împotriva pandemiei cu noul coronavirus, informează agenţia de presă croată HINA, potrivit agerpres.

Zeljana Zovko, reprezentantă a HDZ (Uniunea Democratică Croată) şi coordonator adjunct al Partidului Popular European în Comisia pentru afaceri externe a Parlamentului European, a salutat propunerea Comisiei Europene de schimbare a regulilor existente în ce priveşte folosirea Fondului de Solidaritate al UE, dar a cerut extinderea ei astfel încât să fie cuprinşi şi Balcanii de vest, având în vedere pandemia. Zovko, raportor pentru IPA III (Instrumentul de asistenţă pentru preaderare), cere folosirea fondurilor disponibile pentru a combate actuala criză.


Citeşte şi: Spania îşi ÎNCHIDE toate hotelurile

“Avem datoria de a le trimite ţărilor partenere din Balcanii de vest un mesaj important, că nu sunt singure în lupta împotriva pandemiei. Realocarea fondurilor disponibile va permite acestor ţări să cumpere echipamente medicale pentru combaterea virusului”, a explicat eurodeputata.

Ea a propus şi ca Mecanismul UE de protecţie civilă să fie extins pentru a include întreaga regiune a Balcanilor de vest.

Citeşte şi: Donald Trump anulează summitul G7

Fondul de solidaritate al UE a fost creat în 2002 pentru a fi folosit doar în cazul unor dezastre naturale majore ca inundaţii, furtuni, cutremure, erupţii vulcanice, incendii de vegetaţie sau secetă, menţionează HINA.

Joi, executivul european a anunţat că va începe constituirea de rezerve de echipamente medicale în cadrul programului rescEU, echipamente ce vor fi alocate statelor membre ale Uniunii şi statelor semnatare ale Mecanismului de protecţie civilă al UE.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.