X

O eurodeputată FIDESZ acuză o tentativă a UE de a ‘înjunghia pe la spate’ Polonia

Eurodeputata Kinga Gal, reprezentantă a FIDESZ, partidul de guvernământ din Ungaria, a declarat marţi că încercarea de a bloca fondurile europene reprezintă o tentativă de a “înjunghia pe la spate” Polonia, transmite MTI, potrivit agerpres

Cinci grupuri din Parlamentul European i-au trimis recent preşedintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, o scrisoare în care cer îngheţarea fondurilor de relansare economică post-pandemie pentru Polonia.

Citește și: Roberta Metsola candidează la preşedinţia Parlamentului European

Gal apreciază că demersul semnat de grupurile Socialist, Verde, Renew Europe, Stânga GUE/NGL şi Partidul Popular European are loc într-un moment în care ar fi nevoie, dimpotrivă, de solidaritate cu Polonia în faţa presiunii enorme a migranţilor la frontiera de est.

Eurodeputata ungară consideră că scrisoarea este “inacceptabilă”, iar procedura “foarte îndoielnică”. Ea a adăugat că blocarea fondurilor europene este lipsită de temei legal, deoarece banii pentru relansare nu reprezintă o pomană, ci un drept al statelor membre ale UE.

Citește și: Fiica lui Duterte face echipă cu fiul fostului dictator din Filipine în alegerile prezidenţiale

Ungaria a fost expusă unui şantaj similar când a luat poziţie împotriva curentului principal european, mai afirmă reprezentanta FIDESZ, care observă că “nu există nicio sesiune a Parlamentului European unde să nu se ridice probleme privind Polonia sau Ungaria”.

Tags: FideszKinga GalParlamentul EuropeanPoloniaUngaria
Categorii: Diaspora