O eurodeputată germană de culoare susţine că a fost agresată de agenţi de poliţia din Bruxelles

Publicat:

Pierrette Herzberger-Fofana, o eurodeputată germană de culoare, a anunţat miercuri, în plenul Parlamentului European, că a depus plângere împotriva Poliţiei din Belgia după ce ar fi fost brutalizată de agenţi de poliţie, informează site-ul LeVif.be, scrie mediafax.

Eurodeputata Pierrette Herzberger-Fofana, membră a Alianţei 90/Verzi, a declarat că incidentul a avut loc marţi în faţa Gării de Nord din Bruxelles, în timp ce fotografia reţinerea de către poliţişti a doi tineri de culoare.


Citește și : Primarul Londrei își TAIE singur din salariu

Preşedintele Parlamentului European, Davide Sassoli, i-a cerut eurodeputatei să ofere detalii despre incident, pentru a putea cere clarificări din partea Poliţiei belgiene.

Eurodeputata germană a explicat că agenţii de poliţie i-au cerut să le dea telefonul cu care îi filmase. Dat fiind că a refuzat, patru agenţi de poliţie ar fi percheziţionat-o şi i-au confiscat telefonul mobil. Pierrette Herzberger-Fofana a precizat că poliţiştii nu au crezut-o când le-a spus că este eurodeputată, iar când şoferul ei le-a confirmat ulterior acest lucru au avertizat că vor depune plângere la Parlamentul UE.

Un purtător de cuvânt al Poliţiei belgiene a declarat pentru agenţia Reuters că acest caz este investigat, subliniind că nu a fost folosită violenţa.

Moartea afro-americanului George Floyd, pe 25 mai, în timp ce era imobilizat de agenţi de poliţie în oraşul american Minneapolis a generat proteste violente în Statele Unite şi în alte ţări.

Citește și : Unchiul liderului sirian Bashar al-Assad, condamnat la patru ani de închisoare în Franţa

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Sergiu Mihov, a...

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu. „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”, a transmis prim-ministrul României, Marcel Ciolacu,...

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE Președintele francez Emmanuel Macron a lansat un avertisment dur cu privire la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.