O explozie a avut loc la un gazoduct în Peninsula Sinai

Publicat:

O explozie a avut loc joi la un gazoduct din nordul Peninsulei Sinai, regiune din estul Egiptului pradă unei insurecţii islamiste armate, a făcut cunoscut o sursă din cadrul serviciilor de securitate, citată de AFP, potrivit agerpres.

“O explozie s-a produs joi seară la gazoductul principal care alimentează oraşul Al-Arish, în zona Sabika, la vest” de capitala provinciei Sinaiul de Nord, a precizat sursa.


Citește și : Regatul Unit şi Uniunea Europeană au ajuns la un acord comercial post-Brexit

Explozia nu a făcut victime şi “nu va afecta aprovizionarea oraşului cu gaz”, a afirmat într-un comunicat guvernatorul provinciei Sinaiul de Nord, Mohamed Abdel Fadil Shousha.

Cauzele exploziei urmează să fie stabilite.

Martori au declarat pentru AFP că fumul şi flăcările erau vizibile la 30 de kilometri depărtare de Al-Arish.

Pe de altă parte, forţele de securitate au fost aduse pentru operaţiuni de curăţare a zonei şi a fost deschisă o anchetă, potrivit comunicatului.

În februarie, organizaţia jihadistă Stat Islamic (SI), foarte activă în Peninsula Sinai, a revendicat un atentat împotriva unui gazoduct la 80 de kilometri est de Al-Arish.

De mai mulţi ani, forţele egiptene încearcă să pună capăt insurecţiei din Sinai, desfăşurată de ramura locală a SI.

Citește și : Barnier, despre acordul post-Brexit: ‘Ziua de azi este o uşurare. Ceasul nu mai ticăie’

Atacurile s-au înmulţit după destituirea în 2013 preşedintelui islamist egiptean Mohamed Morsi de către armată.

Cu începere din februarie 2018, autorităţile efectuează o operaţiune pe întreg teritoriul Egiptului împotriva militanţilor islamişti, axată în principal în nordul Peninsulei Sinai şi deşertul occidental.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.