O expoziţie despre filosofia lui Bruce Lee a fost inaugurată în Seattle

Publicat:

După o întârziere cauzată de pandemie, o expoziţie permanentă dedicată filosofiei lui Bruce Lee a fost inaugurată la Wing Luke Museum of Asian Pacific American Experience din Seattle, cu sprijinul Fundaţiei Bruce Lee, informează Reuters marţi, potrivit agerpres.

Fiica actorului, Shannon Lee, care coordonează fundaţia, a declarat pentru Reuters că expoziţia, intitulată ”Be Water, My Friend”, este asemenea unei extensii imersive a cercetării ei asupra vieţii tatălui ei ca filosof.


Citeşte şi: FBI percheziţionează PALATUL lui Trump din Florida – Black News

”Nu cred că toată lumea l-a înţeles pe deplin ca fiinţă umană. Este parte din misiunea mea să fac oamenii să înţeleagă ce nivel de filosof era cu adevărat”, a spus Lee despre proiect, găzduit într-o clădire modestă din cartierul chinezesc al oraşului.

Shannon Lee a povestit că îşi aduce minte de mici momente alături de tatăl ei, care a murit când ea avea patru ani: cum o ţinea pe genunchi şi se jucau, cum îl vizita pe platourile de filmare de la Golden Harvest Studios, precum şi de locuinţa lor din Hong Kong.

”Sunt momente foarte importante pentru mine, dar sunt doar nişte scurte puncte de contact”, spune Lee despre aceste momente de demult.

”Partea nelimitată din amintirea mea este că am un sentiment real în ceea ce îl priveşte, din punct de vedere energetic, el, felul în care mă făcea să mă simt, felul în care mă simţeam în prezenţa lui. Energia lui, dragostea lui, adoraţia lui, sentimentul de siguranţă, de a fi alături de el”.

Colecţia tatălui ei formată de 2.800 de volume – de la teoria artelor marţiale, la cinematografie şi filosofie – va rămâne permanent la muzeu, alături de alte suveniruri, într-o expoziţie separată.

Seattle este plin de amintirea lui Bruce Lee: restaurantul Ruby Chow, unde a lucrat la un moment dat, Universitatea Washington, unde a studiat filosofia şi a cunoscut-o pe soţia sa, Linda Lee Cadwell, precum şi locul unde a fost înmormântat în 1973, Lake View Cemetery, în cartierul Capitol Hill.

Citeşte şi: Zelenski reaminteşte dezastrul de la Cernobîl – Black News

Pentru Minh şi Michael Nguyen, tată şi fiu, veniţi în vacanţă de pe Coasta de Est, expoziţia a fost o atracţie de neratat.

”Ştiu totul despre Bruce Lee, nu personal, dar din film, în 1973 am fost în Vietnam şi îmi plac toate filmele lui. Iar când fiul meu m-a rugat să-l duc la această expoziţie, am fost foarte fericit să fac acest lucru”, a spus Minh Nguyen.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Deputații se întrunesc în ședință plenară

Deputații se întrunesc în ședință plenară Deputații se întrunesc, astăzi, 4 iulie, în ședință plenară. Pe ordinea de zi a Legislativului sunt 17 proiecte de...

Iurie Filip contestă decizia instanței de fond

Iurie Filip contestă decizia instanței de fond Fostul vicepreședinte al Comisiei Naționale a Pieței Financiare (CNSP), Iurie Filip, demis în 2021 împreună cu toți conducătorii...

Partidul Laburist, favorit în alegerile parlamentare ce au loc joi în UK

Partidul Laburist, favorit în alegerile parlamentare ce au loc joi în UK Aproximativ 46 de milioane de britanici sunt aşteptaţi joi la secţiile de votare...

Rusia este dispusă să exporte în continuare gaze spre Europa. Kievul vrea să-i închidă robinetul

Rusia este dispusă să exporte în continuare gaze spre Europa. Kievul vrea să-i închidă robinetul Rusia este gata să continue să livreze gaze Europei şi...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.