O femeie a fost arestată la 5 ani de la tragedia Chapeconese, în care au pierit 71 de persoane

Publicat:

La 5 ani după accidentul în care au murit jucători, personalul şi managerii echipei braziliene de fotbal Chapecoense, s-a făcut prima reţinere. Este vorba despre o funcţionară a Administraţiei aeroporturilor şi a serviciilor auxiliare de navigaţie aeriană din Bolivia (AASANA), informează mediafax.

Pe 28 noiembrie 2016, lumea fotbalului a fost şocată de vestea că o echipă întreagă, cu excepţia a trei jucători care au supravieţuit, a murit după prăbuşirea avionului care ducea echipa braziliană Chapecoense în Columbia, pentru a juca finala Copa Sudamericana împotriva formaţiei Atletico Nacional.


Citește și :  Cehia cumpără din Franţa TUNURI de artilerie în valoare de sute milioane de euro

Din 77 de persoane, 71 şi-au pierdut viaţa. Au supraviţuit fundaşul Allan Ruschel, fundaşul central Helio Neto şi portarul Jakson Follmann, căruia i-a fost amputat piciorul. Au fost salvaţi, de asemenea, un jurnalist, o stewardesă şi un tehnician aeronautic. Pentru restul, nu a existat nicio scăpare, ştergându-se de pe faţa pământului o întreagă echipă de fotbal, inclusiv personalul şi conducerea.

Cinci ani mai târziu, acel accident teribil petrecut la 17 kilometri de aeroportul José María Córdova din Medellin, când aeronava a rămas fără combustibil, este din nou subiect de discuţii.

Poliţia federală braziliană a arestat o persoană cu cetăţenia boliviană, pe care o anchetează pentru catastrofă.

„Femeia era specialistă în siguranţa zborului şi la momentul respectiv nu ar fi respectat în mod fraudulos cerinţele procedurale minime pentru aprobarea planului de zbor al avionului”, au comunicat autorităţile.

Citește și : Rusia înregistrează un record de decese zilnice asociate covid

Celia Castedo Monastero, căutată în Bolivia, a fost găsită în statul brazilian Mato Grosso do Sul, lângă graniţa cu ţara sa. Femeia va rămâne reţinută în oraşul Corumbá până la finalizarea procedurilor legale pentru predarea ei autorităţilor boliviene.

Va trebui să se apere pentru a evita închisoarea.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un ofițer de la Inspectoratul de Poliţie Dubăsari, reținut și anchetat pentru trafic de influenţă

Un ofițer de la Inspectoratul de Poliţie Dubăsari, reținut și anchetat pentru trafic de influenţă Un ofițer de la Inspectoratul de Poliţie Dubăsari și doi...

31 iulie, ultima zi când pot fi depuse dosarele la concursul de admitere la universități

31 iulie, ultima zi când pot fi depuse dosarele la concursul de admitere la universități 31 iulie este ultima zi când pot fi depuse dosarele...

Rusia susţine că a cucerit încă o localitate în regiunea Doneţk

Rusia susţine că a cucerit încă o localitate în regiunea Doneţk Armata rusă a afirmat marţi că a cucerit un nou sat în regiunea Doneţk...

CEC: Donațiile către partide, o provocare pentru băncile comerciale

CEC: Donațiile către partide, o provocare pentru băncile comerciale În contextul alegerilor pentru funcția de Președinte al Republicii Moldova și referendumul republican constituțional din 20...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.