O femeie a fost diagnosticată pentru a doua oară cu coronavirus

Publicat:

O femeie din Japonia a fost diagnosticată din nou cu Covid-19, după ce la începutul lunii februarie medicii i-au spus că se vindecase, scrie The Guardian, potrivit news.ro.

Femeia în vârstă de 40 de ani lucrează ca ghid pe un autobuz turistic în Osaka. Ea a fost testată pozitiv miercuri, după ce a prezentat câteva simptome – dureri de gât şi în piept. Primul diagnostic Covid-19 i-a fost pus pe 29 ianuarie şi a fost externată după ce şi-a revenit, pe 1 februarie. Pe 6 februarie a fost testată negativ.


Citeşte şi: Arabia Saudită INTERZICE accesul pelerinilor

Acesta este primul astfel de caz înregistrat în Japonia, spun autorităţile medicale japoneze.

În China au mai fost descoperite astfel de cazuri.

„Odată infectat, virusul poate rămâne latent şi prezintă simptome minime, apoi poate să apară o acutizare, dacă ajunge în plămâni”, a spus profesorul Philip Tierno de la Universitatea din New York.

În Japonia, numărul cazurilor confirmate este de 186, pe lângă cele 704 de pe vasul de croazieră Diamond Princess. Şapte decese au fost înregistrate aici.

Au fost luate mai multe măsuri pentru încercarea de a stopa răspândirea coronavirusului, depistat la finalul anului trecut în Wuhan (China).

Citeşte şi: ATAC armat la o fabrică de bere din SUA! Cinci oameni au murit!

Până pe 27 februarie, au fost înregistrate peste 82.000 de cazuri de infectare în lume.

Gripa provocată de coronavirus este foarte contagioasă, însă rata mortalităţii este scăzută: de 0,7%, în afara oraşului Wuhan (epicentrul epidemiei), şi de 2-4% în Wuhan.

Covid-19 s-a răspândit, în aproximativ două luni, în mai mult de 35 de ţări. Din Europa, Italia este cea mai afectată ţară, cu peste 400 de cazuri confirmate.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Paradisul plin de plastic. Marea Mediterană este poluată masiv cu microplastice

Paradisul plin de plastic. Marea Mediterană este poluată masiv cu microplastice Marea Mediterană este mare supă toxică. Un raport din iulie 2024 al World Wide Fund...

Pentru că a îndrăznit să critice Israelul, Bella Hadid a fost dată afară de Adidas

Pentru că a îndrăznit să critice Israelul, Bella Hadid a fost dată afară de Adidas Adidas a eliminat imagini cu modelul Bella Hadid cu origini...

VIDEO – Carlos Alcaraz şi-a tatuat Turnul Eiffel pe glezna stângă

VIDEO - Carlos Alcaraz şi-a tatuat Turnul Eiffel pe glezna stângă Jucătorul spaniol de tenis Carlos Alcaraz va participa la Jocurile Olimpice de la Paris...

Neymar îi urează bun venit bebelușului nr. 3 la mai puțin de 9 luni după despărțirea de Biancardi

Neymar îi urează bun venit bebelușului nr. 3 la mai puțin de 9 luni după despărțirea de Biancardi Neymar și-a salutat în privat cel de-al...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.