X

O femeie a fost ucisă în urma bombardamentului rusesc asupra unui spital din orașul Sievierodonetsk (guvernator)

O femeie a fost ucisă în urma bombardamentului rusesc asupra unui spital din estul Ucrainei, anunță guvernatorul local citat de Reuters, informează mediafax.

O femeie a fost ucisă miercuri într-un bombardament rusesc asupra unui spital din orașul Sievierodonetsk, situat în estul Ucrainei, a declarat guvernatorul regional.

Citește și : Zelenski: Rachete ruseşti au survolat trei centrale nucleare din Ucraina

Rusia nu a comentat imediat acuzația guvernatorului regiunii Luhansk, Serhiy Gaidai. Moscova a negat că a vizat civili sau spitale în „operațiunea sa militară specială” lansată la 24 februarie.

Doar două spitale mai funcționează în zonă la mai bine de două luni de când Rusia a invadat Ucraina, a declarat Gaidai. Celălalt se află în Lysychansk, în apropiere.

„Rușii știau că spitalul nu era gol, erau pacienți în diferite condiții și medici, iar asta nu i-a oprit. Distrugerea clădirii este semnificativă. Mai multe etaje au fost avariate deodată”, a scris Gaidai pe aplicația de mesagerie Telegram.

Citește și : Ursula von der Leyen: Bulgaria şi Polonia vor fi aprovizionate cu gaze naturale ‘de către vecinii lor din UE’

Informația nu a putut fi verificată de jurnaliști din surse independente.

Recent, Rusia a deschis o nouă ofensivă în regiunile estice Luhansk și Donețk.

Tags: bombardamentrusiaSievierodonetskspitalucraina
Categorii: DiasporaRăzboi in Ucraina