X

O femeie acuzată de apartenenţă la o grupare jihadistă în Siria, arestată la revenirea la Berlin

O femeie germană acuzată că în 2016 şi-a dus fiul în Siria pentru a lupta pentru gruparea Stat Islamic a fost arestată miercuri la revenirea sa în ţară, pe aeroportul din Berlin, a anunţat Parchetul federal de la Karlsruhe (sud-vestul Germaniei), potrivit dpa, scrie agerpres.  

Băiatul, în vârstă de 14 ani la data petrecerii faptelor, a fost antrenat de jihadiştii SI în Siria şi a fost trimis ca luptător. În martie 2018, el a fost ucis într-un bombardament aerian.

Citește și : Etna ERUPE din nou! Aeroportul din Catania a fost ÎNCHIS

Anchetatorii o acuză pe mama sa nu numai de apartenenţă la gruparea jihadistă, dar şi de comiterea unor crime de război şi încălcarea îndatoririlor privind îngrijirea şi educaţia.

Conform procurorilor germani, femeia s-a deplasat în Siria pentru a se alătura soţului său, care părăsise Germania în vara lui 2015 pentru a lupta alături de militanţii Stat Islamic. De asemenea, ea a luptat ulterior pentru gruparea jihadistă.

Femeia va compărea joi în faţa unui judecător de la Curtea Federală de Justiţie, care va decide dacă o plasează sau nu în arest preventiv.

Citește și : Spitalele din Ungaria sunt la limită: ‘EVITAŢI să vă infectaţi!’

Tags: germaniaKarlsruhesiriastat islamic
Categorii: Diaspora