O femeie cu dublă cetăţenie a fost arestată în Rusia

Publicat:

O femeie cu dublă cetăţenie a fost arestată în Rusia

Serviciul de informații rus FSB a anunțat miercuri că a arestat o femeie cu cetățenie rusă și americană pentru că ar fi strâns ajutoare pentru Ucraina, transmite Europa Liberă.

Într-o postare pe Telegram, FSB spune că femeia de 33 de ani are domiciliul în Los Angeles și a fost arestată pentru că ar fi colectat „medicamente, echipamente și muniție” pentru forțele armate ale Ucrainei.


FSB a mai spus că în Statele Unite femeia a participat la demonstrații de sprijin pentru Ucraina.

O femeie cu dublă cetăţenie a fost arestată în Rusia

Ea este acuzată acum de „trădare”. Numele nu i-a fost făcut public.

Rusia a arestat în ultimii ani mai mulți cetățeni americani sub acuzații pe care ei le consideră inventate.

Ziarista RFE/RL, Alsu Kurmasheva, care are cetățeniile SUA și F. Ruse, trăind la Praga, se află din toamnă în închisoare în orașul rusesc Kazan pentru că nu s-a declarat ca „agent străin” și ar fi „defăimat armata rusă”.

Jurnalistul Evan Gershkovich, de la cotidianul american Wall Street Journal, este deținut în închisoarea Lefortovo din martie 2023 sub acuzații de spionaj – primele de acest fel formulate la Moscova de la sfârșitul Războiului Rece.

O femeie cu dublă cetăţenie a fost arestată în Rusia

Gershkovich a fost arestat la Ekaterinburg, ca și femeia din Los Angeles reținută acum de ruși.

Într-un recent interviu cu comentatorul american de dreapta Tucker Carlson, președintele rus Vladimir Putin a semnalat că l-ar putea elibera pe Gershkovich, „la schimb”. Presa a scris că Putin s-a gândit la eliberarea lui Vadim Krasikov, un asasin FSB deținut în Germania, care a ucis un ofițer de armată georgian la Berlin în 2019.

Guvernul american avertizează mereu cetățenii SUA să nu călătorească în F. Rusă, inclusiv – spun experții – pentru că există pericolul de a fi „capturați” pentru a fi folosiți mai târziu ca „monedă de schimb”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Caz șocant la Drochia. Un copil a luat toporul și a tăiat un deget fratelui mai mic

Caz șocant la Drochia. Un copil a luat toporul și a tăiat un deget fratelui mai mic Un copil a rămas fără un deget, după...

Câți ruși cred că un atac nuclear al Moscovei asupra Ucrainei este justificat

Câți ruși cred că un atac nuclear al Moscovei asupra Ucrainei este justificat Unul din trei ruși crede că un atac nuclear împotriva Ucrainei ar...

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite Trei persoane au fost rănite la Paris după ce...

Zelenski anunţă o nouă strategie pentru a diminua influenţa Rusiei în Marea Neagră

Zelenski anunţă o nouă strategie pentru a diminua influenţa Rusiei în Marea Neagră Ucraina intenţionează să diminueze influenţa rusă în partea de vest a Mării...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.