O femeie de 80 de ani, prima fostă combatantă a gherilei FARC care a fost vaccinată în Columbia

Publicat:

O femeie de 80 de ani a devenit prima fostă combatantă a defunctei gherile FARC (Forţele Armate Revoluţionare din Columbia, fostă mişcare de gherilă marxistă – n.r.), parte a acordurilor de pace din 2016, care a primit vaccinul anticoronavirus în Columbia, transmite EFE, potrivit agerpres.  

Femeia se odihnea la locuinţa sa dintr-o zonă rurală din departamentul Sucre (nordul Columbiei) când a primit notificare din partea EPS (casa locală de asigurări de sănătate) prin care era invitată să se prezinte la un centru de vaccinare, a explicat vineri Agenţia pentru Reintegrare şi Normalizare (ARN), într-un comunicat. Femeia s-a prezentat la cel mai apropiat spital local, fiind însoţită de un membru al familiei şi de un reprezentant al ARN.


Citește și : Călătoriile neesenţiale în străinătate, interzise până la 18 aprilie în Belgia

În prezent, în Columbia are loc vaccinarea personalului sanitar aflat în prima linie a luptei antiepidemice şi a populaţiei de peste 80 de ani.

“Mă simt bine, slavă Domnului. Mă rog la Dumnezeu ca şi alţi vârstnici să-şi facă curaj şi să se vaccineze anticoronavirus pentru a fi sănătoşi, alături de familie”, a declarat femeia, citată într-un comunicat.

Această femeie este una dintre cele mai în vârstă persoane incluse în programele de reinserţie pentru foştii combatanţi şi, potrivit ARN, a trecut prin mai multe tragedii, pierzându-şi copiii şi soţul din motive de sănătate.

Citește și : Legea electorală promovată de China este ‘un atac direct’ la adresa autonomiei Hong Kong-ului (Washington)

ARN a mai informat că va însoţi la centrele de vaccinare alţi 15 foşti luptători de peste 80 de ani.

Potrivit Justiţiei Speciale pentru Pace (JEP), organism creat în urma acordurilor de pace, peste 250 de foşti membri ai gherilei FARC au fost asasinaţi de la semnarea acordului de pace.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Singurătatea şi dependenţa de internet, printre principalele probleme din domeniul sănătăţii mintale (psihiatru)

Singurătatea şi dependenţa de internet, printre principalele probleme din domeniul sănătăţii mintale (psihiatru) ''Singurătatea şi dependenţa de internet se vor numără printre principalele probleme de...

Pandemia Covid-19 a scăzut temperatura nocturnă a Lunii

Pandemia Covid-19 a scăzut temperatura nocturnă a Lunii Temperatura nocturnă a Lunii a scăzut semnificativ în timpul perioadei de izolare globală din primăvara anului 2020,...

Instanța a decis: rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate

Instanța a decis: rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate Rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate. Decizia aparține unui tribunal din Argentina. Copiii celebrului...

Talentele Republicii Moldova, premiate pentru contribuțiile în artă și cultură la Gala Excelenței Muzicale

Talentele Republicii Moldova, premiate pentru contribuțiile în artă și cultură la Gala Excelenței Muzicale Talentele Republicii Moldova au fost onorate la Gala Excelenței Muzicale, eveniment...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.