X

O femeie din Columbia, arestată pe un aeroport din Panama în timp ce transporta cocaină sub o perucă

O femeie din Columbia a fost arestată vineri pe aeroportul internaţional Tocumen din Panama, fiind suspectată că ascundea cocaină sub o perucă, a declarat procurorul panamez pentru droguri, Xiomara Rodriguez, relatează AFP, potrivit agerpres

Femeia, care călătorea între Columbia şi Madrid, Spania, a fost abordată de poliţie la aeroport după ce coafura ei a stârnit suspiciuni.

Citește și : Spania va relaxa regimul vizelor pentru lucrătorii străini pentru a face faţă cererii de forţă de muncă

După o scanare, ofiţerii au observat că între împletiturile părului ei natural şi o perucă pe care o purta, suspecta ascundea pastile cu droguri.

Potrivit procurorului femeia, despre care nu s-au oferit detalii suplimentare, purta sub perucă ”68 de pachete cilindrice negre care conţineau pudră albă”.

Acesta este un mod ”fără precedent” de trafic în Panama, a adăugat procurorul Rodriguez într-un videoclip postat pe contul de Twitter al Procuraturii Generale din Panama.

Printre formele curioase de trafic de droguri, poliţia panameză a surprins în 2021, în perimetrul unei închisori, o felină care transporta cocaină, crack şi marijuana legate în jurul gâtului.

Citește și :  Maia Sandu: Republica Moldova nu doreşte o ‘scurtătură’ spre UE

 

Panama este principalul port de intrare în America Centrală pentru droguri din America de Sud, în principal din Columbia, cel mai mare producător mondial de cocaină, cu destinaţia SUA, cel mai mare consumator mondial de acest drog.

Tags: cocainacolumbiadrogurimadridpanamaTocumen
Categorii: Știrile zilei