O femeie din Marea Britanie și-a pierdut cetățenia după ce s-a alăturat islamiștilor. Judecătorul i-a respins apelul

Publicat:

O femeie din Marea Britanie care s-a alăturat organizației Statul Islamic în adolescență a pierdut apelul privitor la decizia autorităților legată de retragerea cetățeniei britanice, informează mediafax.

Shamima Begum, care a părăsit Regatul Unit pentru a se alătura ISIS la vârsta de 15 ani, a pierdut apelul împotriva deciziei de retragere a cetățeniei britanice, potrivit CNN.


Citește și :  Iranul impune noi sancţiuni împotriva a peste 30 de persoane şi entităţi din Europa

Judecătorul Robert Jay a anunțat decizia miercuri, în urma unei audieri de cinci zile care a avut loc în noiembrie. Hotărârea nu stabilește dacă Begum se poate întoarce în Marea Britanie, ci doar că retragerea cetățeniei sale a fost legală.

Begum, acum în vârstă de 23 de ani, a zburat în Siria în 2015, împreună cu doi colegi de școală, pentru a se alătura grupării teroriste ISIS. În februarie 2019, ea a apărut în ziarele internaționale ca „mireasă ISIS”, după ce a implorat guvernul britanic să se întoarcă în țara sa de origine pentru a da naștere unui copil.

Invocând rațiuni de securitate, ministrul de interne Sajid Javid i-a retras cetățenia britanică la 19 februarie 2019. Bebelușul lui Begum a murit într-o tabără de refugiați din nordul Siriei în luna următoare. Ea a declarat presei britanice că a mai avut doi copii, care au murit tot în Siria.

Citește și : Inspectori ai AIEA se află în Iran pentru a lămuri ‘ambiguităţile’

Avocații lui Begum au criticat decizia de miercuri ca fiind o „oportunitate pierdută de a anula o greșeală profundă și o nedreptate continuă”. Și grupul pentru apărarea drepturilor omului Amnesty International a descris hotărârea ca fiind „foarte dezamăgitoare”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.