X

O femeie din Șoldănești a născut în ambulanță

O femeie din Șoldănești a născut în ambulanță

Momente unice și pline de emoții la Șoldănești. O echipă de medici de urgență au asistat o naștere în drum spre maternitate. Pacienta a dus pe lume un băiețel sănătos de peste 3kg, în ambulanță.

Potrivit CNAMUP, la ora 07:42, Dispeceratul comun de urgență a recepționat un apel din partea unei gravide de 26 de ani, cu motivul solicitării „39 de săptămâni, Nașterea IV” din localitatea Fuzăuca.

Citeşte şi: Partidul Republican îl nominalizează oficial pe Trump drept candidatul său la preşedinţie – Stiripesurse.md

Echipa AMU a parvenit prompt la locul solicitării și a preluat pacienta cu contracții frecvente din minut în minut. În timpul transportării la spital s-a declanșat nașterea. La ora 08:25 s-a născut un băiețel sănătos cu greutatea de aproximativ 3200 gr., Scor Apgar 8 puncte.

O femeie din Șoldănești a născut în ambulanță

Ulterior, lăuza și nou-născutul în stare satisfăcătoare au fost transmiși specialiștilor din cadrul Centrului Perinatal a IMSP Spitalul Raional Rezina pentru îngrijiri medicale corespunzătoare.

Din echipa SAMU Șoldănăști fac parte: asistentul medical – Maria Ciobanu; infirmierul – Eugen Pavlenco și conducătorul de autoambulanță – Fiodor Oprea.

Tags: ambulantaFuzăucanastereȘoldănești
Social