O femeie din Ucraina face ani grei de temniţă în Rusia pentru o acţiune împotriva războiului

Publicat:

O femeie din Ucraina face ani grei de temniţă în Rusia pentru o acţiune împotriva războiului

Un tribunal militar rus a condamnat o ucraineancă la 12 ani de închisoare, fiind acuzată că a condus la Moscova o acţiune împotriva ofensivei ruse în Ucraina, a anunţat vineri Comitetul de anchetă rus, relatează AFP, potrivit stiripesurse.ro.

Comitetul afirmă că Kristina Liubaşenko a lansat la începutul lunii mai 2023 baloane la Moscova cu steagul “Legiunii Libertate pentru Rusia”, o unitate care pretinde că este formată din luptători anti-Kremlin şi clasificată drept organizaţie “teroristă” în Rusia.


Citeşte şi: Parlamentul olandez a votat pentru deschiderea negocierilor de aderare la UE a R. Moldova – Stiripesurse.md

Potrivit sursei citate, ea a difuzat, în aceeaşi perioadă, sloganuri care denigrau forţele armate ruse prin difuzoare amplasate la ferestrele unui apartament şi ale unei camere de hotel.

O femeie din Ucraina face ani grei de temniţă în Rusia pentru o acţiune împotriva războiului

Kristina Liubaşenko a fost găsită vinovată de “participare la activităţile unei organizaţii teroriste” şi de difuzare de “informaţii false despre armata rusă”, a precizat Comitetul de anchetă într-un comunicat.

Acuzata s-ar fi alăturat “Legiunii Libertate pentru Rusia” în martie 2022, în timp ce se afla în Elveţia, apoi ea a mers la Moscova, a precizat sursa citată.

Potrivit mass-mediei independente ruse Mediazona, specializată în monitorizarea represiunilor şi declarată în Rusia “agent al străinătăţii”, Kristina Liubaşenko, în vârstă de 35 de ani, a fost nevoită să părăsească Kievul unde locuia cu familia ei după izbucnirea operaţiunii militare ruse împotriva Ucrainei, în februarie 2022.

Mamă a doi copii, această femeie, care are o mamă bolnavă şi un bunic care suferă de demenţă, s-a refugiat în Elveţia unde ar fi fost păcălită de un bărbat care “s-a prezentat drept refugiat ucrainean” şi care i-a promis bani pentru organizarea la Moscova a unei “acţiuni paşnice împotriva războiului” din Ucraina, potrivit Mediazona.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un strat de diamante cu grosimea de 15 kilometri s-ar putea afla în subsolul planetei Mercur

Un strat de diamante cu grosimea de 15 kilometri s-ar putea afla în subsolul planetei Mercur Mercur ar putea avea un strat gros, format din...

Microplasticele pătrund adânc în organismele peştilor (studiu)

Microplasticele pătrund adânc în organismele peştilor (studiu) Omniprezente în mediu, microplasticele pătrund adânc în organismele peştilor, ajungând în număr mare în fileurile pe care le...

Poliţia din Germania a reţinut un bărbat suspectat de hărţuirea lui Taylor Swift

Poliţia din Germania a reţinut un bărbat suspectat de hărţuirea lui Taylor Swift Poliţia germană a reţinut un american suspectat de hărţuirea lui Taylor Swift...

Trump a devenit din nou un star reality TV cu discursul său incoerent de la Convenţie

Trump a devenit din nou un star reality TV cu discursul său incoerent de la Convenţie Într-un discurs incoerent susţinut joi seară la Convenţia republicană,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.