O fetiță de șase ani din Gaza a cerut ajutor în timp ce se trăgea în jurul ei: ‘Tancul este lângă mine’

Publicat:

O fetiță de șase ani din Gaza a cerut ajutor în timp ce se trăgea în jurul ei: ‘Tancul este lângă mine’

O fetiță de șase ani a cerut ajutor după ce a rămas singură în mijlocul împușcăturilor. Familia ei se evacua din vestul orașului Gaza în urma ordinelor israeliene în acest sens.

„Tancul este lângă mine. Se mişcă”, a spus copila, care a sunat după ajutor la Semiluna Roșie Palestiniană, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și : Peste 800 de oficiali occidentali au semnat o scrisoare critică la adresa politicii faţă de Israel şi Gaza

„E foarte aproape?”, a încercat vocea de la celălalt capăt al firului să o liniștească.

„Foarte, foarte”, a răspuns fetița cu o voce ce abia se auzea. „Vrei să vii să mă iei? Sunt foarte speriată.”

Hind Rajab, în ​​vârstă de șase ani, a fost prinsă sub foc în orașul Gaza și, când a sunat după ajutor, se ascundea în mașina unchiului ei, înconjurată de cadavrele rudelor ei.

Hind plecase din casa ei din orașul Gaza mai devreme în acea zi împreună cu unchiul, mătușa și cinci veri.

Era luni, 29 ianuarie. În acea dimineață, armata israeliană le-a cerut civililor să evacueze zonele din vestul orașului și să se deplaseze spre sud de-a lungul coastei.

Mama lui Hind, Wissam, își amintește că în zona lor aveau loc bombardamente intense. „Eram fost îngroziți și am vrut să scăpăm”, a spus ea. „Fugeam dintr-un locul în altul pentru a ne feri de bombardamente”, a relatat ea.

Familia lui Hind a hotărât să meargă la Spitalul Ahli din estul orașului, în speranța că va fi un adăpost mai sigur.

Wissam și copilul ei mai mare au pornit pe jos; în schimb, pentru Hind s-a găsit loc în mașina unchiului ei.

„Era foarte frig și ploua. I-am spus lui Hind să meargă cu mașina pentru că nu voiam să se chinuie în ploaie”, a explicat Wissam.

Dar imediat ce mașina a plecat, a spus ea, au auzit împușcături venind din aceeași direcție.

Mașina ar fi întâlnit pe drum tancuri israeliene, astfel că au încercat să se adăpostească în benzinărie, dar s-a tras în ei.

Cei din mașină și-au sunat rudele, iar acestea au contactat serviciul de urgență al Semilunii Roșii Palestiniene, aflat la 80 km distanță, în Cisiordania ocupată.

Când aceștia i-au sunat, le-a răspuns Layan, vara lui Hind, în vârstă de 15 ani.

În apelul telefonic înregistrat, Layan poate fi auzită explicând că părinții și frații ei au fost uciși și că există un rezervor lângă mașină. „Trag în noi”, spune ea, înainte ca conversația să se încheie cu zgomot de foc de armă și țipete.

La următorul apel, fetița de șase ani e cea care răspunde, cu o voce gâtuită de frică. Este singura supraviețuitoare, dar focul nu a încetat.

„Ascunde-te sub scaune. Nu lăsa pe nimeni să te vadă”, o îndrumau cei de la telefon.

Un operator a rămas la telefon cu fetița mai multe ore în timp ce Semiluna Roșie a făcut apel la armata israeliană să permită ambulanței lor să ajungă la copilă.

Tremura, era tristă, făcea apel la ajutor”, și-a amintit Rana. „Ne-a spus că [rudele ei] au murit. Ulterior a spus că sunt adormiți. Așa că i-am spus: lasă-i să doarmă, nu vrem să-i deranjăm”.

„La un moment dat, mi-a spus că se întunecă”, a spus Rana, operatoarea, pentru BBC. „Era speriată. M-a întrebat cât de departe e casa mea. Mă simțeam paralizată și neputincioasă”.

După trei ore, o ambulanță a fost trimisă în cele din urmă pentru a-o salva pe Hind.

Între timp, echipa Semilunii Roșii a contactat-o pe mama lui Hind, Wissam.

Fetița izbucnit în hohote de plâns când a auzit vocea mamei sale, își amintește Rana.

„M-a rugat să nu închid”, a spus Wissam pentru BBC. „Am întrebat-o unde a fost rănită, apoi i-am distras atenția citind Coranul și ne-am rugat împreună. Ea repeta fiecare cuvânt după mine”.

Era întuneric când echipajul ambulanței a anunțat Semiluna Roșie Palestiniană că au ajuns aproape de locație și că urmează să fie verificați de către forțele israeliene.

După care n-au mai existat apeluri- nici de la ei, nici de la Hind.

Bunicul lui Hind, Bahaa Hamada, a declarat pentru BBC că fata a mai rămas la telefon cu mama ei câteva momente după aceea.. Înainte să se întrerupă legătura, Wissam a auzit ușa mașinii deschizându-se și pe Hind anunțând că vede ambulanța în depărtare.

Nici echipele Semilunii Roșii din Gaza, nici familia lui Hind, nu au reușit să ajungă la locație, care se află într-o zonă activă de luptă controlată de armata israeliană.

„Este greu noaptea când mă trezesc și îi auzi vocea rugătoare în ureche: vino și ia-mă”, a spus operatorul Rana.

Vezi și : Statele Uniunii Europene şi-au dat acordul asupra primei legi privind inteligenţa artificială

BBC a cerut armatei israeliene informații despre operațiunile în acea zi și a pus întrebări despre dispariția lui Hind și a ambulanței trimise să o recupereze. 24 de ore mai târziu, au spus că încă fac verificări.

La o săptămână de la dispariția fiicei sale, Wissam așteaptă vești la spitalul Ahli, zi de zi, cu o speranța neclintită că Hind va fi readusă în viață.

„I-am adus lucruri și o aștept aici”, a spus ea. „Îmi aştept fiica în orice clipă, în orice secundă. Implor cu inima zdrobită de mamă ca această poveste să nu fie uitată.”

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Eșec juridic pentru X: Platforma lui Musk trebuie să plătească o amendă mare în Australia

Eșec juridic pentru X: Platforma lui Musk trebuie să plătească o amendă mare în Australia Platforma de social media X, deținută de Elon Musk, a...

O statuie a lui Trump dezbrăcat, considerată ‘deplorabilă’ de republicani

O statuie a lui Trump dezbrăcat, considerată 'deplorabilă' de republicani O marionetă de 13 metri înălţime cu chipul unui Donald Trump complet dezbrăcat a fost...

Operă de artă cu stema Țării Românești, scoasă la licitație la Barcelona. Cumpărătorul este un cetățean român și a plătit 500.000 de euro

Operă de artă cu stema Țării Românești, scoasă la licitație la Barcelona. Cumpărătorul este un cetățean român și a plătit 500.000 de euro Un cetățean...

5 to go investește peste 1 milion de euro pentru a putea deschide 50 de cafenele în Republica Moldova

5 to go investește peste 1 milion de euro pentru a putea deschide 50 de cafenele în Republica Moldova Radu Savopol, cofondatorul rețelei de cafenele...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.