X

O firmă care face teste covid adună milioane de lire sterline pentru o brăţară ADN

Fostul premier thailandez se alătură investitorilor care susţin compania care anunţă că a dezvoltat un dispozitiv de citire a ADN-ului care îi poate consilia pe purtători cu privire la diete mai sănătoase.

Un start-up cu pierderi care dezvoltă o brățară de 120 de lire sterline care pretinde că permite oamenilor să „cumpere cu ADN-ul lor” a strâns 41 milioane de lire sterline de la investitori după ce a câștigat un contract de testare Covid de la guvern.

DNA Nudge, care susţine că a dezvoltat un dispozitiv de citire a ADN-ului care poate oferi sfaturi cu privire la diete mai sănătoase, a fost ales ca parte a unui test care a costat guvernul de 161 milioane de lire sterline anul trecut.

Printre investitorii săi se numără fondul Global TS al fostului prim-ministru thailandez Thaksin Shinawatra. Departamentul Sănătății a comandat teste de 5,8 milioane de la DNA Nudge, precum și alte milioane de la Oxford Nanopore, o companie biotehnologică.

Cu toate acestea, Guvernul a încercat de atunci să-și modifice ordinul, punând în discuție contractul dubios.

În conturile sale, DNA Nudge a spus că au existat „unele variații ale volumelor efective de livrare și ale calendarului, exacerbate de întârzierile de producție”. Acesta a spus că a fost în discuții cu Departamentul Sănătății despre viitorul ordinului.

Dezvăluirea vine după ce Oxford Nanopore a declarat că propria sa parte a comenzii a fost redusă în aprilie anul acesta, deoarece Guvernul a decis că nu mai are nevoie de truse de testare suplimentare.

Nu este clar câte dintre milioanele de teste DNA Nudge au fost transmise guvernului anul trecut sau în 2021. Un purtător de cuvânt al DNA Nudge a refuzat să comenteze.

Compania a înregistrat venituri de 805.000 de lire sterline până în iulie 2020, înainte de începerea contractului de testare și pierderi de 11,4 milioane de lire sterline.

DNA Nudge a declarat că testele sale Covid au fost utilizate la evenimente precum Orchestra Simfonică din Londra și Glyndebourne. Anterior, a spus că tehnologia sa permite teste PCR fără laborator, care dau rezultate în 90 de minute.

Start-up-ul, fondat de profesorul academic imperial Chris Toumazou, s-a concentrat inițial pe dezvoltarea unui test care să citească ADN-ul folosind un eșantion de salivă.

Aceasta va fi apoi analizată și legată de o aplicație pentru brățară și smartphone. Utilizatorii aplicației ar scana apoi articole de alimente sau băuturi în timp ce îşi fac cumpărături și ar fi citit la încheietura mâinii dacă produsul este fost „potrivit pentru biologia [lor]”.

Tags: Chris ToumazouDNA NudgeGlyndebournelondramarea britanieOrchestra SimfonicăOxford NanoporeThaksin Shinawatra
Categorii: Externe