O firmă de mașini, amendată de guvernul de la Roma pentru că a vândut mașini fabricate în China drept italiene

Publicat:

O firmă de mașini, amendată de guvernul de la Roma pentru că a vândut mașini fabricate în China drept italiene

Guvernul italian a amendat o companie auto cu 6 milioane de euro pentru că ar fi marcat vehicule fabricate în China ca fiind produse în Italia.

DR Automobiles a comercializat în mod înșelător autovehicule ca fiind produse în Italia, chiar dacă acestea erau în mare parte fabricate în China, potrivit autorității de reglementare a concurenței din țară.


Întreprinderea a declarat că va face apel împotriva amenzii, deoarece nu a susținut niciodată că vehiculele sale au fost fabricate integral în Italia.

DR Automobiles, cu sediul în sudul Italiei, asamblează vehicule low-cost, folosind componente de la producătorii auto chinezi Chery, BAIC și JAC.

Citește și: China susține că Dalai Lama trebuie să-și ‘corecteze temeinic’ opiniile sale politice

Autoritatea de reglementare a declarat că autovehiculele sub mărcile DR și EVO ale societății au fost vândute ca fiind fabricate în Italia, dar erau în mare parte de origine chineză.

Doar lucrările minore de asamblare și finisare au fost efectuate în Italia, a precizat aceasta, scrie BBC, preluat de Economedia.

„Această practică a coincis cu o perioadă în care societatea a înregistrat o creștere semnificativă a vânzărilor de vehicule DR și EVO pe piața italiană”, a adăugat autoritatea.

Măsura vine în contextul în care Italia și Uniunea Europeană (UE) în ansamblu iau măsuri drastice împotriva autovehiculelor produse în afara blocului comercial.

Luna trecută, zeci de mașini Fiat Topolino fabricate în Maroc au fost confiscate în portul italian Livorno, deoarece aveau însemnele steagului italian.

Compania-mamă a Fiat, Stellantis, a declarat că a respectat reglementările, dar că de atunci a îndepărtat steagurile de pe vehicule.

În aprilie, Alfa Romeo, o altă marcă italiană aflată sub tutela Stellantis, a decis să redenumească noul său model Milano, fabricat în Polonia, sub numele de Junior, ca urmare a presiunii exercitate de autorități.

Săptămâna trecută, UE a amenințat că va lovi vehiculele electrice chinezești cu taxe de import de până la 38%, după ce politicienii le-au numit o amenințare pentru industria auto din regiune.

Aceste taxe s-ar adăuga la rata actuală de 10% aplicată tuturor importurilor de mașini electrice chinezești în UE.

Ca răspuns, China a declarat că taxele vamale încalcă normele comerciale internaționale și a descris ancheta drept “protecționism”.

Anunțul a fost făcut după ce luna trecută SUA a majorat tarifele vamale pentru mașinile electrice chinezești de la 25% la 100%.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Letonia introduce parteneriatele civile pentru cuplurile de acelaşi sex

Letonia introduce parteneriatele civile pentru cuplurile de acelaşi sex Modificările legislative care le permit persoanelor homosexuale să înregistreze parteneriate civile destinate cuplurilor de acelaşi sex...

O expoziţie Barbie la Londra, cu o păpuşă care a călătorit în spaţiu

O expoziţie Barbie la Londra, cu o păpuşă care a călătorit în spaţiu Design Museum din Londra va organiza începând de vineri o expoziţie Barbie,...

Actorul britanic Ian McKellen nu va reveni curând pe scenă, după ce a căzut în timpul unei reprezentanţii

Actorul britanic Ian McKellen nu va reveni curând pe scenă, după ce a căzut în timpul unei reprezentanţii Actorul britanic Ian McKellen, în vârstă de...

Fanilor lui Taylor Swift li s-a interzis să campeze în apropierea locului de desfăşurare a concertului din Amsterdam

Fanilor lui Taylor Swift li s-a interzis să campeze în apropierea locului de desfăşurare a concertului din Amsterdam Administraţia oraşului Amsterdam i-a avertizat pe fanii...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.