X

O fostă deputată naţionalistă ucraineană, împuşcată mortal la Liov

O fostă deputată naţionalistă ucraineană, împuşcată mortal la Liov

Irina Farion, fostă parlamentară naţionalistă ucraineană cunoscută pentru poziţiile sale împotriva Rusiei, a fost împuşcată în cap vineri seară şi a murit la spitalul din Liov, a anunţat sâmbătă dimineaţa ministrul de interne ucrainean Ihor Klimenko, citat de dpa.

Agenţi de poliţie şi din domeniul informaţii sunt în căutarea făptaşului, a scris Klimenko pe Telegram, potrivit stiripesurse.

Citește și : Mircea Geoană contraatacă după acuzațiile de plagiat

Farion, în vârstă de 60 de ani, a fost un critic deschis al utilizării pe scară largă a limbii ruse în Ucraina. Partidul ei naţionalist Svoboda suspectează că există o filieră rusească în spatele asasinării ei.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a condamnat atacul asupra lui Farion şi le-a cerut lui Klimenko şi şefului Serviciului de Securitate Vasil Maliuk să rezolve crima. Făptaşii trebuie să fie traşi la răspundere, a declarat preşedintele ucrainean.

Klimenko vede o legătură între crimă şi activităţile lui Farion in comunitate.

Citește și : Comisia Europeană a dat alerta economică: Turismul în UE s-ar putea prăbuși din cauza încălzirii globale

“Principalele teorii luate în considerare în prezent sunt animozitatea personală, activităţile sociale şi politice ale doamnei Farion. Nu excludem posibilitatea să fi fost o crimă comandată”, a scris ministrul pe Telegram, care nu a exclus nici posibilitatea unei legături cu Rusia.

 

Tags: Irina FarionLiov
Externe