O fostă închisoare olandeză oferă adăpost oamenilor străzii pe fondul epidemiei de COVID-19

Publicat:

Armata Salvării a transformat o fostă închisoare din oraşul olandez Maastricht în camere pentru persoanele fără adăpost care nu se mai simt în deplină siguranţă în refugiile locale din cauza regulilor de distanţare socială impuse pe fondul epidemiei de coronavirus, potrivit Reuters, scrie agerpres.

Deşi locul este neobişnuit, oamenii s-au bucurat de oportunitate, întrucât dormeau în paturi suprapuse sau în dormitoare comune în cămine, a declarat purtătorul de cuvânt al Armatei Salvării, Joop Schaffels.


Citește și : Bilanțul epidemiei de COVID-19 în Spania

“Există mai multă intimitate, mai mult spaţiu şi, prin urmare, mai multă siguranţă, pe care ei le apreciază”, a spus acesta.

În jur de 40 de persoane vor locui la închisoarea Overmaze, care a fost închisă în 2013 pe fondul scăderii nivelului de încarcerare în Olanda.

Schaffels a declarat că guvernul a fost de acord să permită utilizarea închisorii pe perioada aplicării restricţiilor în contextul epidemiei de coronavirus.

Citește și : Ungaria prelungeşte până la 25 aprilie restricţiile introduse la nivel naţional

Unul dintre noii rezidenţi, Hakim Sharif, spune că este fericit că are acum un loc “unde poate pune fotografii ale familiei sale din Somalia”.

Până în prezent, Olanda a raportat 29.214 de cazuri de contaminare cu noul coronavirus şi 3.315 de decese.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.