X

O fregată germană a pornit în misiune pentru a asigura sprijin suplimentar flancului nordic al NATO

O fregată germană a pornit joi din portul Wilhelmshaven pentru a se alătura forţelor de reacţie rapidă ale NATO şi a sprijini flancul nordic al Alianţei, a anunţat marina germană, în contextul noii situaţii de securitate în Europa cauzate de războiul Rusiei în Ucraina, transmite dpa, potrivit agerpres.

Fregata Mecklenburg-Vorpommern a plecat din portul Wilhelmshaven având la bord în jur de 220 de militari, inclusiv membri de echipaj din Slovacia.

Citește și : Grecia va preda americanilor tot petrolul confiscat de pe o navă iraniană

Fregata cu o lungime de 140 metri mai are la bord un grup medical specializat şi două elicoptere cu echipajele aferente.

‘Nava şi echipajul au încheiat acum un program de instrucţie operaţională de nouă luni cu o focalizare clară pe misiuni de apărare naţionale şi aliate’, a declarat căpitanul fregatei, Hendrik Wißler, potrivit comunicatului marinei germane.

Secretarul de stat german pentru apărare Siemtje Möller şi omologul său slovac Marian Majer au asistat la ceremonia de plecare a navei de la baza din Wilhelmshaven.

Armata germană nu a comunicat exact încotro se îndreaptă fregata. Flancul nordic al NATO se întinde la Marea Baltică, Marea Nordului şi Atlanticul de Nord.

Câteva nave germane au plecat din Kiel spre Marea Baltică după ce Rusia a declanşat invazia în Ucraina la 24 februarie. Planurile actuale prevăd că fregata Mecklenburg-Vorpommern va reveni la Wilhelmshaven în iulie.

Citește și : Macron îl sună pe Erdogan pentru a discuta aderearea Finlandei şi Suediei la NATO

 

Tags: europaFregataMecklenburg-VorpommernNATOucrainaWilhelmshaven
Categorii: Diaspora