O furgonetă a intrat cu viteză în sediul De Telegraaf din Amsterdam – VIDEO

Publicat:

O furgonetă a luat foc după ce s-a izbit, marţi dimineaţă, de faţada din sticlă a clădirii care găzduieşte sediul cotidianului olandez De Telegraaf, situată la periferia metropolei Amsterdam, poliţia apreciind că este vorba despre un act intenţionat, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Nicio persoană nu a fost rănită, clădirea fiind aproape goală în momentul producerii incidentului, în jurul orei locale 04:00 (02:00 GMT).


Poliţia olandeză a declarat că şoferul vehiculului a fugit de la locul incidentului cu ajutorul unei alte maşini, condusă probabil de un complice. Ambii suspecţi erau în libertate marţi dimineaţă.

De Telegraaf este cel mai mare cotidian din Olanda, fiind specializat în informaţii despre infracţionalitate şi sport. Redactorul-şef al publicaţiei, Paul Jansen, a afirmat că motivele acestui act sunt neclare deocamdată. ”Din păcate, jurnalismul este încă o dată ţinta atacurilor. Acest lucru ne îngrijorează, dar noi nu ne vom lăsa intimidaţi”, a spus Jansen.

Într-o postare pe Twitter, premierul olandez Mark Rutte a descris atacul drept ”o palmă pe faţa presei libere şi a democraţiei olandeze”.

În cursul săptămânii trecute, în aceeaşi zonă din Amsterdam a fost utilizat un lansator de rachete în direcţia unei clădiri unde se află sediul mai multor reviste. Un bărbat în vârstă de 41 de ani a fost arestat în urma acelui incident, care nu s-a soldat cu victime.

Ştire iniţială: O furgonetă s-a izbit marţi dimineaţă de clădirea care găzduieşte sediul cotidianului olandez De Telegraaf, situată la periferia metropolei Amsterdam, poliţia apreciind că este vorba despre un act intenţionat, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Nicio persoană nu a fost rănită în acest incident.

Citeşte şi: Pe urmele lui Escobar. Cadavrele jurnaliştilor ecuadorieni asasinaţi au fost desoperite în Columbia

O furgonetă de culoare albă s-a lovit de faţada din sticlă a clădirii respective în jurul orei locale 04:00 (02:00 GMT), după care a luat foc.

Poliţia olandeză a declarat că şoferul vehiculului a fugit de la locul incidentului.

De Telegraaf este cel mai mare cotidian din Olanda, fiind specializat în informaţii despre infracţionalitate şi sport.

În cursul săptămânii trecute, în aceeaşi zonă din Amsterdam a fost utilizat un lansator de rachete în direcţia unei clădiri unde se află sediul mai multor reviste. Un bărbat în vârstă de 41 de ani a fost arestat în urma acelui incident, care nu s-a soldat cu victime. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O statuie a lui Trump dezbrăcat, considerată ‘deplorabilă’ de republicani

O statuie a lui Trump dezbrăcat, considerată 'deplorabilă' de republicani O marionetă de 13 metri înălţime cu chipul unui Donald Trump complet dezbrăcat a fost...

Operă de artă cu stema Țării Românești, scoasă la licitație la Barcelona. Cumpărătorul este un cetățean român și a plătit 500.000 de euro

Operă de artă cu stema Țării Românești, scoasă la licitație la Barcelona. Cumpărătorul este un cetățean român și a plătit 500.000 de euro Un cetățean...

5 to go investește peste 1 milion de euro pentru a putea deschide 50 de cafenele în Republica Moldova

5 to go investește peste 1 milion de euro pentru a putea deschide 50 de cafenele în Republica Moldova Radu Savopol, cofondatorul rețelei de cafenele...

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.