O furtuna de zăpadă a paralizat New York-ul

Publicat:

Căderile de zăpadă de circa 2 metri în vestul statului New York au determinat sâmbătă autoritățile locale să restricționeze și mai mult deplasările rutiere și au obligat companiile aeriene să anuleze zborurile în zona Buffalo, chiar înainte de săptămâna aglomerată a sărbătorii de Ziua Recunoștinței, informează mediafax.

Guvernatorul statului New York, Kathy Hochul, a apelat la Garda Națională, desfășurând aproximativ 70 de membri pentru a ajuta la deszăpezirea în cele mai afectate zone din comitatul Erie, scrie Reuters.


Citește și : Hakeem Jeffries şi-a lansat candidatura pentru preluarea conducerii democrate din Camera Reprezentanţilor

Comitatul Erie, care a resimțit cea mai mare parte a ninsorilor, a înregistrat un total de 2 metri în Orchard Park, N.Y., locul unde se află terenul de joc al echipei NFL Buffalo Bills.

Rafalele au început să sufle dinspre Lacul Erie și Lacul Ontario, producând prima furtună de zăpadă majoră a sezonului în regiune, cu mai mult de o lună înainte de începutul iernii.

Potrivit Serviciului Național de Meteorologie, condițiile ar putea persista până luni dimineață.

Aproape un metru și jumătate de zăpadă a căzut pe Aeroportul Internațional Buffalo Niagara, unde numeroase zboruri au fost anulate sâmbătă. Buffalo, al doilea oraș ca mărime din New York, a fost plasat din nou sub interdicție de călătorie sâmbătă dimineața.

Buffalo a înregistrat un record zilnic de zăpadă de peste 40 de centimetri, depășind recordul de 20 centimetri înregistrat într-o singură zi în 2014, a declarat sâmbătă Serviciul Național de Meteorologie.

Cel puțin două decese au fost raportate vineri. Executivul comitatului Erie, Mark Poloncarz, a declarat într-un tweet că doi rezidenți au murit în urma unor aparente atacuri de cord în timp ce curățau zăpada cu lopata.

Oficialii comitatului au avertizat oamenii să lase drum liber echipelor de deszăpezire.

Citește și : Igor Dodon a fost eliberat din arestul la domiciliu

Serviciul Național de Meteorologie al SUA prognozează că zăpada va ajunge până la 35 de centimetri în comitatele Chautaqua și Cattaraugus în noaptea de sâmbătă spre duminică și până la 60 de centimetri în comitatele Oswego și Lewis începând de duminică dimineața.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Horoscop 8 iulie 2024

Horoscop 8 iulie 2024 Astrologii vin cu veşti bune pentru unii nativi. Pentru Peşti este o perioadă perfectă pentru a intra în noi relaţii,...

Ce părere aveau Hitler și comandanții germani despre români: ‘Cu românii nu se poate face nimic’

Ce părere aveau Hitler și comandanții germani despre români: 'Cu românii nu se poate face nimic' Adolf Hitler, cunoscutul dictator german, considera armata română aproape...

VIDEO – ‘Supacell’, serialul pe care mulți l-au văzut într-o singură noapte. Face furori pe Netflix

VIDEO - 'Supacell', serialul pe care mulți l-au văzut într-o singură noapte. Face furori pe Netflix „Supacell”, noul serial britanic pe Netflix, a captat rapid...

Oscar: Franţa îşi modifică procedura de selecţie la categoria ‘cel mai bun lungmetraj internaţional’

Oscar: Franţa îşi modifică procedura de selecţie la categoria 'cel mai bun lungmetraj internaţional' Centrul Naţional al Cinematografiei (CNC) din Franţa a decis să modifice...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.