X

O furtună puternică a paralizat traficul feroviar în Germania. 200 de călători au dormit într-o gară!

Compania feroviară germană Deutsche Bahn a permis unui număr de 200 de persoane să doarmă marţi noaptea în trenurile aflate în gara centrală din Hanovra în condiţiile în care o furtună a cauzat întârzieri şi anulări ale curselor, transmite dpa, potrivit agerpres.

Un purtător de cuvânt al Deutsche Bahn a pus la dispoziţie două trenuri ICE (InterCity Express) în gara Hanovra, cu o capacitate de aproximativ 1.400 de locuri. De asemenea, au fost puse la dispoziţie trenuri în gările din Hamburg şi Kassel, însă ele nu au fost folosite.

Citeşte şi: SUA îl dau în judecată pe Edward Snowden

Transportul feroviar a fost afectat începând de marţi seară mai ales în nordul şi nord-estul Germaniei. Din cauza furtunii, mai multe linii au fost blocate de arbori căzuţi.

Aproximativ 300 de călători ce efectuau o cursă între oraşul elveţian Chur şi cel german Hamburg au rămas în tren timp de mai multe ore ca urmare a ruperii unui cablu de alimentare cu energie electrică a locomotivei. Ulterior, jumătate dintre pasageri au fost evacuaţi şi s-au îndreptat spre oraşul Hanovra cu un autocar, iar ceilalţi au fost nevoiţi să rămână în tren câteva ore, până la repararea cablului electric respectiv.

Citeşte şi: Forţele aeriene belgiene au interceptat patru avioane de luptă ruseşti

Ruta feroviară între oraşele germane Hanovra şi Bremen a fost închisă temporar, adaugă sursa citată.

Tags: bremenChurDeutsche BahngermaniaHamburgHanovraInterCity ExpressKassel
Categorii: Externe