X

O furtună puternică de nisip a băgat în spital sute de iranieni

Sute de persoane au fost spitalizate în urma unei puternice furtuni de nisip care a afectat în ultimele zile provincia Sistan-Baluchestan din sud-estul Iranului, relatează Xinhua, potrivit agerpres. 

Cel puţin 787 de persoane din regiunea Sistan au primit îngrijiri medicale în ultima perioadă după ce au acuzat probleme respiratorii şi oculare, a indicat duminică pentru Tasnim un responsabil pentru gestionarea situaţiilor de criză din cadrul conducerii provinciei.


Citeşte şi: Boris Johnson nu ratează niciun moment de a o ataca pe May şi planul ei pentru Brexit

Responsabilul al cărui nume nu a fost menţionat, a avertizat locuitorii, în special persoanele vârstnice, să evite să iasă din casă deoarece, potrivit prognozelor, vântul puternic însoţit de particule de praf va continua până luni inclusiv.

Straturile de nisip care s-au aşternut pe maşini, străzi şi pe toate suprafeţele exterioare au devenit în ultimele zile un peisaj obişnuit pentru locuitorii din oraşul Zabol şi din zonele rurale apropiate.

Citeşte şi: Incendiu devastator la Muzeul Naţional din Rio – VIDEO

Particulele de praf din atmosferă au redus vizibilitatea pe aeroportul din localitate.

Vântul a ridicat concentraţia de praf din atmosferă de şaptesprezece ori peste limitele normale în această zonă, precizează Xinhua.

Tags: furtuna de nisipIranSistan-BaluchestanZabol
Categorii: Sinteze