X

O grupare jihadistă îndeamnă, într-o înregistrare video, la noi atentate în Tunisia

Gruparea Statul Islamic (SI), autoarea unor multiple atentate sângeroase în Tunisia, a îndemnat la noi atacuri în această ţară, într-o înregistrare video atribuită organizaţiei jihadiste şi prezentată ca filmată în Tunisia, relatează AFP, potrivit news.ro .

În înregistrare, difuzată în noaptea de marţi spre miercuri pe contul SI pe mesageria Telegram, apar bărbaţi care poartă cagule. Înregistrarea nu a putut fi autentificată imediat.

Citește și : Ankara ameninţă cu o ripostă dură la atacul armat care a vizat diplomaţi turci în Irak

Semnată ”biroul de presă al SI în Tunisia”, această înregistrare de propagandă este prezentată ca filamtă în această ţară – un lucru rar.

Difuzarea înregistrării intervine la trei săptămâni după un dublu atentat sinucigaş vizând poliţia, la Tunis, revendicat de SI, soldat cu doi morţi – un poliţist şi un civil.

În înregistrare, grupul de bărbaţi înarmaţi jură credinţă liderului SI Abu Bakr al-Baghdadi, ”comandorul credincioşilor”.

”Soldaţii şi fiii tăi din Kairouan sunt bine”, a declarat unul dintre ei, supranumit ”Abou Omar al-Tounsi (Tunisianul)”, adersându-se lui al-Baghdadi.

Regiunea Kairouan (centru) este un fief al islamului în Tunisia.

Citește și : Franța: Perioada de abstinenţă sexuală impusă homosexualilor înainte să doneze sânge va fi redusă la patru luni

Alt jihadist, supranumit ”Abou Khaled al-Tounsi” îndeamnă la ”semănarea terorii” în Tunisia.

După revoluţia din 2011, Tunisia s-a confrintat cu o ascensiune a mişcării jihadiste, responsabilă de moartea a zeci de militari şi poliţişti, dar şi multor civili şi turişti străini.

În pofida faptului că securitatea s-a îmbunătăţit sensibil în ultimii ani, starea de urgenţă, instaurată în noiembrie 2015, a fost prelungită neîntrerupt.

 

Tags: Abou Khaled al-TounsiatentateStatul IslamictelegramTunisia
Categorii: Sinteze