O gunoiște neautorizată din Pănășești se transformă într-un parc verde

O gunoiște neautorizată din comuna Pănășești, raionul Strășeni, este în proces de transformare într-un parc verde. Aici au început lucrările de recultivare și reabilitare a solului. Un teren cu suprafața de 70 de ari, care timp de mulți ani a fost o gunoiște neautorizată, va deveni un loc de recreere pentru localnici, transmite IPN.

Citește și: Bacteria care cauzează cele mai multe cazuri de cancer la nivel mondial


Acest proiect, cu o valoare estimată la aproximativ 5 milioane de lei, este finanțat din Fondul Național de Mediu și reprezintă un exemplu al angajamentului Guvernului de a revitaliza terenurile degradate și de a crea spații verzi funcționale pentru comunități. Transformarea acestui teren într-un parc va contribui la creșterea calității vieții în Pănășești și la îmbunătățirea mediului local”, a declarat ministrul mediului, Sergiu Lazarencu, care a efectuat o vizită în comună.

Oficialul a reafirmat sprijinul Ministerului pentru dezvoltarea și implementarea unor astfel de proiecte, subliniind că acestea sunt esențiale pentru asigurarea unei dezvoltări durabile și a unui mediu sănătos.