O importantă facţiune rebelă a ÎNCHIS un oraş din Myanmar

Publicat:

O importantă facţiune birmană a închis un oraş cu 20.000 de locuitori situat la frontiera cu China, în încercarea de a stăvili o escaladare a epidemiei de COVID-19, informează joi AFP, potrivit agerpres.

Aproape 2.000 de cazuri au fost înregistrate recent la Laiza (nord), a anunţat colonelul Hein Wawm, purtătorul de cuvânt al Armatei pentru Independenţă Kachin (KIA).


Citeşte şi: China anunţă un acord cu SUA pentru ‘consolidarea acţiunii climatice’ – Black News

Facţiunea a închis oraşul de pe 2 noiembrie în încercarea de a controla situaţia şi “ajută locuitorii să găsească hrană”, a adăugat el.

Recrudescenţa de cazuri de COVID-19 vara aceasta în Myanmar a îngrijorat puternicul vecin chinez, care împarte cu această ţară o frontieră poroasă 2.000 de km şi duce o politică de “zero COVID” pe teritoriul său.

China şi-a închis punctele de trecere a frontierelor şi şi-a înmulţit patrulele pentru a împiedica un potenţial aflux de refugiaţi după lovitura de stat care a înlăturat-o de la putere pe lidera Myanmarului, Aung San Suu Kyi.

Beijingul a trimis milioane de vaccinuri noului regim militar din Myanmar, al cărui principal aliat este.

Însă China nu a ezitat să aprovizioneze de asemenea, în secret, grupări etnice rebele de-a lungul frontierei sino-birmane, printre care şi KIA.

Facţiunea a declarat pentru AFP că a inoculat cu vaccinuri chineze mii de persoane de pe teritoriul pe care îl controlează.

Vezi şi: Patru astronauţi au decolat spre SSI la bordul SpaceX – VIDEO – Black News

Numărul infectărilor cu COVID-19 a scăzut în ultimele săptămâni în Myanmar.

Autorităţile birmane au înregistrat miercuri 1.180 de noi contaminări şi 14 decese, un bilanţ fără îndoială subevaluat în această ţară, cuprinsă de haos după puciul de la 1 februarie.

Având mai multe mii de combatanţi, KIA este una dintre armatele rebele cele mai active din Myanmar. După lovitura de stat, ea a instruit în utilizarea armelor numeroşi opozanţi împotriva juntei, care s-au refugiat pe teritoriul său, pentru ca aceştia să întreprindă atacuri de gherilă împotriva regimului.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ploaie torențială și furtuni azi în Moldova: Meteorologii avertizează asupra vremii imprevizibile

Ploaie torențială și furtuni azi în Moldova: Meteorologii avertizează asupra vremii imprevizibile Serviciul Hidrometeorologic de Stat anunță că astăzi vremea în Moldova va fi instabilă,...

Arheologii din Peru au descoperit un loc de sacrificare a copiilor, vechi de 600 de ani

Arheologii din Peru au descoperit un loc de sacrificare a copiilor, vechi de 600 de ani Arheologii au dezgropat de pe un teren viran din...

Reacția lui Naomi Campbell, după ce Marea Britanie i-a interzis să conducă organizații caritabile, acuzând-o că a cheltuit donațiile pe tratamente spa

Reacția lui Naomi Campbell, după ce Marea Britanie i-a interzis să conducă organizații caritabile, acuzând-o că a cheltuit donațiile pe tratamente spa Acuzată că a...

‘Ghost Ship of the Pacific’: Epava unei nave de război americane, găsită în stare ‘excepțională’

'Ghost Ship of the Pacific': Epava unei nave de război americane, găsită în stare 'excepțională' Epava unui distrugător al Marinei americane cunoscut drept „nava fantomă...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.