X

O importantă mişcare pro-democraţie din Hong Kong a anunţat că se autodizolvă

Frontul civil pentru drepturile omului (CHRF), o grupare care organizează anual pe 1 iulie demonstraţii pro-democraţie în Hong Kong, a anunţat duminică autodizolvarea sa, transmit AFP şi Reuters, potrivit agerpres

”Societatea civilă întâmpină provocări de o dificultate fără precedent”, a explicat CHRF într-un comunicat.

Citește și : Primele efecte pozitive ale măsurilor lui Biden: A scăzut numărul copiilor care suferă de foame

În luna aprilie, poliţia a acuzat CHRF de încălcarea legislaţiei privind organizaţiile neguvernamentale şi i-a cerut să prezinte informaţii cu privire la finanţarea sa şi la activităţile ei din trecut.

CHRF a fost creat în 2002 cu obiectivul de a oferi o platformă pentru diferite organizaţii pentru a promova dezvoltarea drepturilor omului şi a societăţii civile în Hong Kong.

La 1 iulie 2003, CHRF a organizat primul miting cu peste 1 milion de participanţi la Hong Kong, pentru a protesta faţă de un proiect de lege privind securitatea naţională, cunoscut drept Articolul 23.

”În ultimul an, guvernul a continuat să folosească epidemia de COVID-19 ca o scuză pentru a respinge autorizarea demonstraţiilor” din partea CHRF şi a altor grupări, indică un comunicat publicat duminică.

Citește și : BBC denunţă o ‘atingere la libertatea presei’ după expulzarea uneia dintre corespondetele sale în Rusia

CHRF a declarat că activele sale, în valoare de 1,6 milioane de dolari hongkonghezi (205.580 dolari americani), vor fi donate altor organizaţii pro-democraţie.

Tags: CHRFcovid-19hong kong
Categorii: Știrile zilei