O înaltă oficialitate de la Pentagon face o vizită în Taiwan

Publicat:

Asistentul adjunct al secretarului american al apărării, Michael Chase, a sosit în Taiwan, a relatat vineri Financial Times care citează o sursă, vizită care ar putea spori tensiunile între Beijing şi Washington, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Ministerele Afacerilor Externe şi Apărării ale Taiwanului şi Pentagonul nu au răspuns imediat unei solicitări de a comenta.


Citeşte şi: Maia Sandu risipeşte mitul candidaturii sale la președinția României – Black News

Anterior în cursul zilei de vineri, ministrul apărării taiwanez Chiu Kuo-cheng afirmase că nu este sigur că această vizită va avea loc. Întrebat dacă Michael Chase va veni la Taipei, Chiu spusese că ”cei care sunt prietenoşi” cu Taiwanul sunt bineveniţi.

Chase este oficialitatea americană din domeniul apărării cea mai înaltă în rang care vizitează insula Taiwan începând din 2019.

China şi SUA sunt implicate într-o dispută intensă legată de doborârea a ceea ce Washingtonul afirmă că era un balon chinez de spionaj, în largul coastelor Carolinei de Sud, anterior în această lună. Beijingul susţine că obiectul în cauză era un simplu balon de monitorizare meteorologică.

Wang Wenbin, purtător de cuvânt al Ministerului de Externe chinez, a reiterat că guvernul de la Beijing se opune ferm interacţiunilor oficiale şi relaţiilor militare între Statele Unite şi Taiwan.

În august anul trecut, China a organizat exerciţii militare în apropierea coastelor taiwaneze ca reacţie la vizita la Taipei a preşedintei de la acea vreme a Camerei Reprezentanţilor a SUA, Nancy Pelosi.

Citeşte şi: Autorităţile mexicane au descoperit 31 de cadavre în două gropi comune

Deşi Statele Unite, la fel ca majoritatea ţărilor, nu au relaţii diplomatice oficiale cu Taiwan, Washingtonul este cel mai important furnizor de arme pentru insulă. Oficialităţi americane din domeniul apărării vizitează ocazional Taiwanul.

În 2020, un amiral american cu două stele care supervizează activitatea de intelligence a SUA în regiunea Asia-Pacific a făcut o vizită neanunţată în Taiwan. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ce părere aveau Hitler și comandanții germani despre români: ‘Cu românii nu se poate face nimic’

Ce părere aveau Hitler și comandanții germani despre români: 'Cu românii nu se poate face nimic' Adolf Hitler, cunoscutul dictator german, considera armata română aproape...

VIDEO – ‘Supacell’, serialul pe care mulți l-au văzut într-o singură noapte. Face furori pe Netflix

VIDEO - 'Supacell', serialul pe care mulți l-au văzut într-o singură noapte. Face furori pe Netflix „Supacell”, noul serial britanic pe Netflix, a captat rapid...

Oscar: Franţa îşi modifică procedura de selecţie la categoria ‘cel mai bun lungmetraj internaţional’

Oscar: Franţa îşi modifică procedura de selecţie la categoria 'cel mai bun lungmetraj internaţional' Centrul Naţional al Cinematografiei (CNC) din Franţa a decis să modifice...

Epic Games spune că Apple blochează lansarea magazinului său de jocuri video în Europa

Epic Games spune că Apple blochează lansarea magazinului său de jocuri video în Europa Epic Games, producătorul jocului video ”Fortnite”, a declarat vineri că Apple...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.