O întreagă regiune din Cehia a fost IZOLATĂ

Publicat:

Autorităţile de la Praga au izolat, luni dimineaţă, o zonă din estul Cehiei pentru a preveni răspândirea pandemiei cauzate de noul coronavirus, a anunţat primarul oraşului Unicov, Radek Vincour, transmite Reuters, potrivit agerpres.

”Unicov şi Cervenka, Litovel şi toate filialele locale au fost închise începând cu ora 03:00 prin ordin al Biroului regional de sănătate publică. Motivul este de a preveni răspândirea maladiei COVID-19”, a afirmat Radek Vincour.


Citeşte şi: Donald Trump ‘a intrat în gura lupilor’ democraţi

Agenţia de presă CTK a relatat că duminică seară existau în zonă 25 de cazuri de coronavirus. În zona respectivă locuiesc aproximativ 24.000 de persoane.

Măsura izolării acestei părţi din estul Cehiei a fost luată după ce duminică autorităţile au înăsprit restricţiile, interzicând deplasările, cu excepţia locurilor de muncă, cumpărăturilor esenţiale şi altor activităţi necesare, până pe 24 martie.

Sâmbătă, guvernul ceh a decis închiderea majorităţii magazinelor şi restaurantelor pentru cel puţin 10 zile. Alte măsuri includ interzicerea a aproape tuturor călătoriilor internaţionale începând din 16 martie şi închiderea şcolilor.

Ministrul de interne ceh Jan Hamacek a afirmat ca obiectivul acestor măsuri – similare celor luate de alte ţări, afectate mai grav – este de a încetini răspândirea coronavirusului.

”Nimănui nu-i este interzis să iasă la o plimbare, dar să bei o bere cu 20 de oameni în jurul tău este iresponsabil şi periculos”, a spus Hamacek.

Citeşte şi: PRIMUL vaccin anti-coronavirus este TESTAT la Seattle

Cehia, ţară cu 10,7 milioane de locuitori, a confirmat 298 de cazuri de infectare cu nul coronavirus până duminică noaptea şi niciun deces.

Ministerul Sănătăţii a anunţat sâmbătă că Cehia are nevoie de 1 milion măşti de protecţie şi că în acest sens guvernul de la Praga încearcă să găsească soluţii. A doua zi, executivul ceh a afirmat că în câteva zile vor sosi din China câteva milioane de măşti şi un număr suficient de kit-uri pentru teste.

Guvernul ceh a afirmat că accelerează activitatea de testare. Duminică au fost efectuate 1.003 de noi teste, numărul total al acestora ajungând la 5.068. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Sergiu Mihov, a...

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu. „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”, a transmis prim-ministrul României, Marcel Ciolacu,...

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE Președintele francez Emmanuel Macron a lansat un avertisment dur cu privire la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.