O jihadistă britanică plănuia să arunce în aer Catedrala Sfântul Paul din Londra

Publicat:

O femeie în vârstă de 36 de ani care a jurat credinţă Statului Islamic (SI) s-a recunoscut vineri, în faţa tribunalului Old Bailey din Londra, vinovată de plănuirea unor atacuri cu bombă la Catedrala Sfântul Paul din Londra şi la un hotel din apropiere, transmit dpa şi Reuters, citând un comunicat al poliţiei, anunță și agerpres.

Safiyya Amira Shaikh, născută Michelle Ramsden, din Hayes, la vest de Londra, a fost inculpată pentru ‘pregătirea de acţiuni teroriste’ şi diseminarea de publicaţii teroriste.


© Metropolitan Police

Citeşte şi: Ultimele cifre ale epidemiei de coronavirus în China

Ea a rămas în arest în aşteptarea sentinţei ce va fi pronunţată la data de 11 mai.

Shaikh a fost arestată după ce a discutat despre pregătirea şi plasarea de explozivi cu doi poliţişti aflaţi sub acoperire.

Conform poliţiei metropolitane, inculpata a ‘cercetat metode şi a decis un plan de comitere a unei acţiuni teroriste, a călătorit în centrul Londrei şi s-a cazat la un hotel pentru a întreprinde o recunoaştere’.

Citeşte şi: Un american a fost EXECUTAT pe scaunul electric

Inculpata i-a predat unuia din poliţişti două genţi pe care le dorea umplute cu explozivi şi, de asemenea, a pregătit o declaraţie de supunere către SI.

Potrivit rechizitoriului, Shaikh a ales hotelul respectiv ca ţintă pentru unul din dispozitivele explozive şi apoi a cercetat Catedrala Sfântul Paul pentru a planta acolo o a doua bombă.

Cel de-al doilea cap de acuzare împotriva sa se referă la diseminarea de publicaţii teroriste, mai precizează în comunicatul poliţiei.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon Angelina Soares De Souza, o femeie de 46...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.