X

O jurnalistă italiancă condamnată să-i plătească despăgubiri Giorgiei Meloni după ce-i ironizează ‘talia mică’

O jurnalistă italiancă condamnată să-i plătească despăgubiri Giorgiei Meloni după ce-i ironizează ‘talia mică’

O jurnalistă italiancă, Giulia Cortese, care a ironizat pe Internet ”talia mică” a premierului Giorgia Meloni a fost condamnată să-i plătească despăgubiri în valoare de 5.000 de euro, declară ea vineri AFP.

Giulia Cortese, care lucrează ca freelancer, a catalogat-o pe şefa extremei drepte italiene drept o ”femeie mică” într-un mesaj postat pe reţele de socializare în octombrie 2021, potrivit stiripesurse.

Citește și : Mircea Geoană contraatacă după acuzațiile de plagiat

”Nu mă sperii tu. În plus, ai 1.20 metri”, scria ea atunci.

Potrivit cotidianului Il Messaggero de la Roma, Giorgia Meloni are 1,63 de metri înălţime.

Contactată de AFP vineri, Giulia Cortese a confirmat că un tribunal de la Milano a condamnat-o să plătească 5.000 de euro Giorgiei Meloni cu privire la defăimare.

”Guvernul italian are o serie de probleme cu libertatea de exprimare şi disidenţa jurinalistică”, a comentat pe X jurnalista.

”Această ţară se apropie de Ungaria lui (Viktor) Orban: sunt vremuri dificile pentru jurnaliştii independenţi şi liderii de opinie”, denunţă ea.

Giorgia Meloni, care şi-a preluat funcţia în octombrie 2022, a dat în judecată şi alţi jurnalişti.

În cel mai mediatizat dintre aceste dosare, ea a obţinut câştig de cauză împotriva jurmalistului şi scriitorului Roberto Saviano, pe care l-a dat în judecată cu privire la defăimare.

În decembrie 2020, autorul cărţii de succes ”Gomorra” despre mafia din Napoli a catalogat-o drept ”bastardă” la televiziunea naţională, din cauza liniei sale dure împotriva migranţilor.

Citește și : Comisia Europeană a dat alerta economică: Turismul în UE s-ar putea prăbuși din cauza încălzirii globale

În octombrie, un tribunal l-a condamnat la plata unei amenzi – cu suspendare – de 1.000 de euro în acest dosar, după ce Giorgia Meloni i-a cerut despăgubiri în valoare de 75.000 de euro.

În 2021, ea a dat în judecată doi jurnalişti de la cotidianul Domani cu privire la un articol în care scriau că ar fi încercat să-şi folosească influenţa cu scopul de a obţine, în contul unui membru al Partidului său Fratelli d’Italia (FdI, neonazist), furnizarea unor măşti împotriva covid-19 către sistemul italian de sănătate.

Tags: Giulia CortesejurnalistaMeloni
Externe