X

O leoaică a atacat o fetiţă într-un circ din sudul Rusiei

O leoaică a atacat o fetiţă de patru ani într-un circ ambulant din sudul Rusiei, provocându-i răni pe faţă cu ghearele, informează luni autorităţile ruse citate de AFP, potrivit Agerpres.

Incidentul s-a produs în oraşul Uspensky, din regiunea Krasnodar, la 1.250 km sud de Moscova.

Citește și : Un ministru israelian în vizită la o celebră moschee din Abu Dhabi

Potrivit imaginilor înregistrate de un amator şi difuzate de televiziunea rusă, leoaica era ţinută în lesă de dresorul său, când brusc s-a năpustit asupra fetiţei în plin spectacol.

“Copilul a fost spitalizat cu laceraţii pe faţă şi alte răni”, notează Comitetul rus de anchetă, într-un comunicat. O investigaţie pentru încălcarea regulilor de securitate în timpul unei reprezentaţii de circ a fost deschisă, potrivit sursei.

Directorul circului ambulant a fost arestat şi riscă până la şase ani de închisoare, se arată în comunicat.

Potrivit trimisului local al agenţiei RIA Novosti, leoaica nu a muşcat fetiţa, dar a zgâriat-o cu ghearele pe faţă.

Incidente de acest fel sunt destul de frecvente în Rusia.

Citește și : Rusia va construi o ‘centură defensivă’ lângă Soci în cazul aderării Ucrainei şi Georgiei la NATO (oficialitate rusă)

În 2016, un leopard a evadat în timpul unui spectacol de circ în Siberia şi a muşcat o femeie. În 2012, un ghepard a atacat un băiat de şapte ani, provocând-i răni pe faţă şi la gât, într-o regiune din apropierea Moscovei.

În acelaşi an, un tigru al unei grădini zoologice i-a provocat zgârieturi pe cap unui băieţel de trei ani în Extremul orient rus.

Tags: circ ambulantfetitaleoaicărănirusiasiberiaUspensky
Categorii: Diaspora