O licitaţie organizată în Franţa a strâns 250.000 de euro pentru Ucraina

Publicat:

O licitaţie organizată în Franţa, în cadrul căreia au fost scoase la vânzare, printre altele, o valiză pentru cosmetice care i-a aparţinut actriţei Catherine Deneuve şi o cască a unuia dintre membrii formaţiei Daft Punk, a strâns 250.000 de euro, a anunţat marţi fundaţia soţiei preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, potrivit AFP, scrie agerpres.  

Actorul american Tom Hanks a donat o maşină de scris din colecţia sa personală, iar Natalie Portman, postere, pentru această licitaţie organizată de regizorul francez Michel Hazanavicius la casa de licitaţii Artcurial.


Citește și : Uniunea Europeană va impune noi sancţiuni împotriva Belarusului pentru sprijinul acordat Rusiei

Printre cele aproximativ 50 de loturi scoase la licitaţie s-a numărat şi ceasul purtat de Jean Dujardin în filmul “OSS 117”, precum şi statueta premiului Cesar pentru cel mai bun regizor acordată lui Jacques Audiard în 2010 pentru filmul “Un prophete”, dar şi cea cu care a fost recompensat Michel Hazanavicius pentru “The Artist” în 2012.

Jumătate din suma obţinută a fost donată către UNITED24, o platformă de colectare de donaţii înfiinţată de preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, iar cealaltă jumătate către fundaţia primei doamne Olena Zelenska.

O parte din această sumă, colectată la licitaţia organizată pe 1 decembrie, va merge către spitalul din Izium, în estul Ucrainei, care a fost parţial distrus de ruşi.

Citește și : NATO şi UE se angajează să-şi intensifice cooperarea

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Rusia și Ucraina fac schimb de 180 de prizonieri

Rusia și Ucraina fac schimb de 180 de prizonieri Rusia și Ucraina ar urma să schimbe 180 de prizonieri în cadrul unui acord facilitat de...

Rusia și-a retras și ultima navă militară pe care o mai avea în Crimeea. Flota rusă „a pierdut controlul asupra Mării Negre”

Rusia și-a retras și ultima navă militară pe care o mai avea în Crimeea. Flota rusă „a pierdut controlul asupra Mării Negre” Rusia și-a retras...

14 localități ruse de la graniță restricționează accesul populației din cauza bombardamentelor ucrainene

14 localități ruse de la graniță restricționează accesul populației din cauza bombardamentelor ucrainene Regiunea rusă Belgorod va restricţiona, începând din 23 iulie, accesul în 14...

Viktor Medvedciuk i-a trimis o scrisoare lui Trump în care dă vina pe Ucraina pentru tentativa de asasinat

Viktor Medvedciuk i-a trimis o scrisoare lui Trump în care dă vina pe Ucraina pentru tentativa de asasinat Fostul deputat ucrainean prorus Viktor Medvedciuk i-a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.