O luare de ostatici s-a încheiat după nouă ore şi cu o livrare mare de pizza

Publicat:

O luare de ostatici a doi gardieni de închisoare de către doi deţinuţi periculoşi în Suedia s-a încheiat cu eliberarea lor miercuri seară, după nouă ore de negocieri şi o improbabilă livrare de 20 de pizza kebab la centrul penitenciar, notează AFP, potrivit agerpres.

Gardienii, care au fost eliberaţi în două etape în cursul serii, “nu au fost răniţi şi vor merge la familiile lor”, a declarat pentru AFP Stina Lyles, o purtătoare de cuvânt a administraţiei penitenciare suedeze.


Citește și : Atac terorist la Bagdad; cel puțin zece morți

Miercuri, în jurul orei locale 12.30 (10.30 GMT), doi deţinuţi din centrul penitenciarului de înalta securitate Hällby, în apropierea oraşului Eskilstuna, au reuşit să pătrundă în spaţiul rezervat gardienilor, a făcut cunoscut Torkel Omnell, un alt responsabil penitenciar.

În interior se aflau doi gardieni care au fost imediat luaţi ostatici. Apoi “am trimis un mediator la faţa locului” şi poliţia a fost mobilizată, a explicat Torkel Omnell.

Potrivit mai multor media suedeze, două condiţii au fost puse pentru eliberarea ostaticilor: un elicopter pentru a fugi şi 20 de pizza cu carne kebab care să fie împărţite între deţinuţi.

“Da, mai multe pizza au fost livrate”, a confirmat Stina Lyles pentru AFP. O pizzerie locală, Hällby Pizzeria, a confirmat, de asemenea, ca a onorat comanda neobişnuită, explicând că a rămas fără carne.

Citește și : Un bărbat care a pătruns în ianuarie în sediul Congresului SUA, condamnat la opt luni de închisoare

“Administraţia închisorii nu a spus prea multe când a comandat. Şi nu am fost plătit, doar au venit, au luat pizza şi au plecat”, a declarat la postul naţional de televiziune SVT Beshar Toma, angajat al pizzeriei.

Cei doi deţinuţi, ambii executând lungi pedepse pentru crimă, au fost transferaţi la secţia de poliţie urmând a fi audiaţi pentru “răpire”, potrivit forţelor de ordine. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un moldovean a fost atacat cu maceta în Irlanda

Un moldovean a fost atacat cu maceta în Irlanda Un irlandez de 33 de ani a fost condamnat la 5 ani și 6 luni de...

Un moldovean a fost găsit MORT în Italia chiar de mama lui

Un moldovean a fost găsit MORT în Italia chiar de mama lui Un bărbat de 45 de ani, originar din Republica Moldova, a fost găsit...

Rafael Nadal și Alexander Zverev au pierdut finalele de la Bastad și Hamburg

Rafael Nadal și Alexander Zverev au pierdut finalele de la Bastad și Hamburg Nadal a pierdut în 2 seturi în finala cu Borges, scor 2-6,...

Jurnalist român: Israelul poate rezista pe mai multe fronturi, dar riscă să se extindă conflictul

Jurnalist român: Israelul poate rezista pe mai multe fronturi, dar riscă să se extindă conflictul Statul Israel are capacitate de a rezista mai multor fronturi...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.