X

O lucrare atribuită lui Banksy, furată de la sala Bataclan din Paris în 2019, regăsită în Italia

O lucrare atribuită lui Banksy, un omagiu adus victimelor atentatelor din noiembrie 2015 de la Paris, furată în 2019 de la Bataclan, a fost regăsită în decursul unei operaţiuni a forţelor de ordine în centrul Italiei, au informat miercuri reprezentanţi ai carabinierilor, potrivit AFP, scrie agerpres.

”Am recuperat poarta furată la Bataclan pe care se afla o operă de-a lui Banksy reprezentând o fată tristă”, a precizat pentru AFP un comandat din cadrul departamentului de carabinieri din Teramo.

Citește și : Austria restabileşte libera circulaţia cu 31 de state europene, inclusiv cu Italia

Operaţiunea a fost iniţiată la solicitarea poliţiei franceze şi desfăşurată în prezenţa poliţiştilor francezi, a menţionat acesta. ”Nu cunosc alte detalii, o conferinţă de presă a procurorului din L’Aquila”, capitala regiunii Abruzzo, unde a fost regăsită opera, ”va avea loc mâine dimineaţă”, a adăugat el.

Creaţia, atribuită celebrului artist britanic Banksy, a fost pictată în semn de omagiu pe o uşă aflată în spatele sălii de spectacole Bataclan, din Paris, locul unde 90 de persoane au fost ucise pe 13 noiembrie 2015 în timpul atacurilor teroriste din capitala Franţei.

Opera a fost furată în ianuarie 2019 odată cu uşa pe care a fost pictată, decupată cu ajutorul unui polizor.

Potrivit cotidianului La Repubblica, care îl citează pe procurorul din L’Aquila, uşa a fost descoperită într-o fermă dintr-o zonă rurală din Abruzzo. Operaţiunea a inclus o percheziţie ordonată de procuratură, iar descoperirea ”a fost posibilă graţie anchetelor realizate de biroul procurorului în colaborare cu poliţia şi justiţia franceză”, a precizat publicaţia.

Realizată prin tehnica şablonului, opera atribuită lui Banksy reprezintă un personaj feminin cu o înfăţişare tristă şi a fost pictată cu vopsea albă pe una dintre ieşirile de urgenţă situate în spatele Bataclan, în pasajul prin care numeroşi spectatori ai concertului susţinut de Eagles of Death Metal au fugit în timpul atacului terorist.

Citește și : Germania nu vede cu ochi buni anexările israeliene în Cisiordania: ‘ÎNCALCĂ legislaţia internaţională’

Tags: BanksyBataclancarabinieriparisTeramo
Categorii: Diaspora